OMS: Lumea nu va reveni la "vechea normalitate intr-un viitor previzibil"

Lumea nu va reveni la "vechea normalitate într-un viitor previzibil", a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după o zi record cu 230.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, scrie Le Figaro.


In articol:

Prea multe tari merg in directia gresita

"Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că "prea multe ţări merg în direcţia greşită".

"Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul oricărui răspuns: încrederea", a adăugat el, fără să le citeze numele.

Şeful OMS a făcut apel încă o dată la guverne să comunice clar cu cetăţenii şi să impună o strategie globală care să vizeze suprimarea transmiterii virusului şi să salveze vieţi, solicitând populaţiilor să urmeze restricţiile: respectarea distanţării, spălatul pe mâini şi purtarea măştii, dar şi izolarea bolnavilor.

"Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie va merge într-o singură direcţie, din rău în mai rău", a asigurat Ghebreyesus.

"Vreau să fiu sincer cu voi: nu va fi cale de întoarcere la vechea normalitate într-un viitor previzibil", a subliniat el.

12, 9 milioane de cazuri diagnosticate

Mai mult de 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt astăzi considerate vindecate.

Statele Unite, care au recenzat primul deces din cauza coronavirusului la începutul lui februarie, este cea mai afectată ţară în privinţa numărului de decese, urmată de Brazilia.

"Epicentrul virusului se află tot pe continentul american, unde mai mult de 50% dintre cazuri au fost înregistrate în lume", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia unui nou virus la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit, luni, ora 11.00 GMT, de AFP din surse oficiale.

Citeste si: Coronavirus România, 13 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate?

Citeste si: Carantina, recomandata de OMS tarilor unde coronavirus continua sa se raspandeasca

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila avertizeaza: "Trendul descrescator nu vine de la sine! In toate tarile unde s-a renuntat la distantare si masca a crescut numarul de cazuri!" Iata ce declaratii importante a facut medicul!

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate