Prognoza meteo pentru luna martie 2021! Luna Mărțisorului va aduce vreme schimbătoare

Author: Elena Padure
Actualizat: 21 iul 2022, 22:35
Cum va fi vremea in luna martie 2021

ANM a anunțat cum va fi vremea în luna martie a acestui an. Prognoza meteo anticipează o lună capricioasă din punct de vedere termic.

Reprezentanții ANM au precizat că primăvara se lasă așteptată în acest an.  Astfel, în primele două săptămâni din luna martie temperaturile vor fi sub media perioadei. În același timp, agricultorii vor trebui să fie atenți la deficitul de precipitații, anunțat până la finalul lunii februarie. Iată prognoza meteo completă pentru luna martie. 

Prognoza meteo pentru restul lunii februarie

Până la sfârșitul lunii februarie, mai exact săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade. În mare parte a ţării, această tendiță se va menține constantă, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, potrivit  ANM.

Nivelul de precipitații fi deficitar în toate regiunile, în special zonele montane din jumătatea vestică a ţării.

Citeste si: Martisor 2021! Tradiții și obiceiuri românești: când se aleg ”babele”?

Cum va fi vremea în luna martie 2021

În primele 2 săptămâni din luna martie temperaturile vor fi sub limitele norme pentru fiecare săptămână. Aceste variații nu sunt, însă, complet anonrmale, dat fiind faptul că luna martie  este prima lună unui anotimp de tranziție.

Schimbările de la vreme călduroasă la vreme mai rece, rămân în continuare de interes. Până la sfârșitul lunii februarie va exista o tendință spre deficit a cantităților de precipitații. Același trend, de precipitații scăzute, se va menține și pentru prima jumătate din martie.

Citeste si: ANM a dat alerta! Un nor de praf Saharian ajunge în România: „În noaptea de duminică spre luni...”

Prognoza meteo săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021

Pe întreg teritoriul țării temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare la nivelul întregii Romînii, mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021

Mediile valorilor termice ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 19 februarie 2021. Vremea se mai incalzeste, dar noptile vor avea temperaturi negative!

Prognoza meteo săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate, decât cele specifice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele anticipate în mod normal, în toate regiunile.

Citeste si: Atenționare meteo! Cod galben de viscol puternic în zonele montane din 10 județe. Cum va fi vremea în Capitală

Prognoza meteo 19 februarie.  Cum va fi vremea în București

Cerul va fi variabil în partea de nord-vest a țării. Se vor semnala precipitații, mai ales pe parcursul zilei. La munte și în Moldova precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare. În Banat și Oltenia se vor înregistra în special ploi și mixte în restul țării.

Se va forma polei pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade. Minimele vor fi între -7 și 2 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe în zonele montane şi în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea este posibil să se formeze ceață.

Citeste si: Alertă meteo! Vine ninsoarea în toată țara! Temperaturile scad cu până la 20 grade

În București, vremea va fi în ușoară încălzire. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Vor exista înnorări și, trecător, vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște 2021

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!