ANM a dat alerta! Un nor de praf Saharian ajunge în România: „În noaptea de duminică spre luni...”

,
Un nor de praf Saharian ajunge în România în noaptea de duminică spre luni
Un nor de praf Saharian ajunge în România în noaptea de duminică spre luni [Sursa foto: unsplash]

Specialiștii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o informare referitoare la norul de praf Saharian care va ajunge în România. Ce se va întâmpla în orele următoare?


In articol:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anunțat că norul de praf Saharian se îndreaptă către România și că în perioada 6-9 februarie, acesta se va afla în sudul, centrul și sud-estul Europei. Când vor putea fi observate  particulele de praf Saharian în România?

Norul de praf Saharian, vizibil și în România. Ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni?

Un nor de praf Saharian urmează să ajungă în România, motiv pentru care Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anunțat că depunerile de praf portocaliu vor putea fi observate la nivelul țării în special în noaptea de duminică spre luni, dar și la începutul săptămânii viitoare.

Citeste si: Un nor de praf saharian se afla deasupra Romaniei! Iata ce avertisment au transmis meteorologii pentru urmatoarele zile

Meteorologii au precizat că praful Saharian se va depune în special în perioadele în care va ploua. În regiunile vestice, nord-vestice și la munte, particulele de praf de culoare portocalie ar putea fi observate în noaptea de duminică spre luni, 7 spre 8 februarie, atunci când în aceste zone mai pot apărea precipitații sub formă de ploaie.

Deși va fi vizibil și în România, specialiștii de la Ministerul Mediului au ținut să precizeze într-o postare pe facebook că norul de praf Saharian nu reprezintă un pericol, având în vedere că particulele de praf vor avea o concentrație redusă.

„Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6- 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. 

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.”,

se arată în mesajul postat de reprezentanții Ministerului Mediului pe pagina de Facebook. 

Citeste si: Aradenii au avut parte de o surpriza: ploaia le-a murdarit masinile si hainele! Iata cum a fost posibil

Norul de praf Saharian va tranzita sudul, centrul și sud-estul Europei
Norul de praf Saharian va tranzita sudul, centrul și sud-estul Europei[Sursa foto: Facebook]

Norul de praf Saharian deja a putut fi observat în alte țări, astfel că în mai multe orașe din Franța, cerul a căpătat o nuanță de portocaliu, iar praful a putut fi zărit pe mașini sau pe zăpadă. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 6 februarie 2021. Vreme frumoasă în aproape toată țara și temperaturi în scădere

Rata de incidență în fiecare localitate din Ilfov

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 februarie 2021. Vreme închisă și precipitații în partea de nord a țării

Prognoza meteo ANM pentru joi, 4 februarie 2021. Vreme schimbătoare și temperaturi ridicate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies