Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Ne pregătim sau nu de primavară?

Author: Elena Padure
Actualizat: 21 iul 2022, 18:45
Cum va fi vremea inperioada 15-28 februarie

Meteorologii au anunţat prognoza pentru ultimele două săptămâni din luna februarie. Se anunţă o încălzire uşoară.

După câteva zile cu vreme mai călduroasă, la începutul lunii, mulţi români au început deja să se aştepte la primăvară. Nu lăsaţi bucheţelele de ghiocei să vă păcălească, însă. Iarna nu şi-a ieşit complet din drepturi. Iată care este prognoza meteo pentru ultimele două săptămâni din luna februarie, între datele de 15 şi 28 februarie. 

Cum va fi vremea în perioada 15-28 februarie

Luni dimineață, meteorologii au anunţat,  potrivit Digi24, prognoza meteorologică pentru finalul lunii februarie, în fiecare zonă a țării. Majoritatea regiunilor se vor bucura de o ușoară încălzire. Temperaturile vor apropiate de normalul perioade. Miercuri va creşte probabilitatea de precipitații. În unele zone ale ţării va fi, însă, ger.

Banat

Vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, în prima săptămână a intervalului, însă mai târziu se va încălzi.

Între 17 şi 21 februarie, valorile termice se vor situaparametrii normali pentru această perioadă a anului, cu maxime de 7 până la 9 grade și minime, în medie, de -2 până la 0 grade.

În cea de-a doua săptămână, vremea va fi, de asemnea, aproape de mediile aşteptate pentru sfârșitului de februarie. Temperatura aerului va rămâne constantă de la o zi la alta. Astfel, media temperaturilor maxime se va situa între 9 și 12 grade.

Temperaturile minime va fi cuprinsă între -2 și 1 grad.

Între 17 şi 21 februarie vor exista şanse mai mari de precipitaţii, cu precădere în a doua parte din ultima săptămnă a lunii februarie.

Crişana

Începutul de săptămână va aduce temperaturi scăzute, mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. În intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an.

Maximele vor fi de 6...8 grade și minimele de -2...-1 grad.

Pe parcursul ultimei săptămâni din februarie, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie. Temperatura aerului nu va avea variații mari de la o zi la alta. În aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade.

Precipitațiile vor fi mai probabile în intervalul 17- 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Transilvania

Între 15 şi 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece. Temperaturile se vor situa sub limita gerului, cu precădere noaptea. Începând cu data de 18 până pe 21 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie.

Temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta. Astfel, media temperaturilor maxime se va situa între 5 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -6 și -3 grade.

Precipitațiile slabe sunt preconizate aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

Maramureş

În prima săptămână, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea. Temperaturile minime se vor încadra între -12 și -8 grade. Media temperaturilor maxime va creşte între 18 și 21 februarie şi se va situa la valori medii de 3 și 6 grade. Minimele vor fi între -5 și -2 grade.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În cea de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune. Temperatura aerului nu va înregistra fluctuaţii însemnate de la o zi la alta. Media temperaturilor maxime va fi între 6 și 8 grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între -4 și -2 grade.

Se preconizează precipitații în general slabe în intervalul 17- 21 februarie și în câteva zile ale celei de-a doua săptămâni.

Citeste si: ANM a dat alerta! Un nor de praf Saharian ajunge în România: „În noaptea de duminică spre luni...”

Moldova

Vremea va fi, în mare parte, deosebit de rece, în prima săptămână a intervalului. Vor exista variații de temperatură ale aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor va fi între -12 și -4 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie.

În cea de a doua săptămână temperaturile vor creștere. Astfel, media maximelor va fi între 6 şi 8 grade și cea a minimelor de -2 şi 0 grade. Din 24 februarie se va înregistra un nou val de răcire. Media valorilor pe timpul zilei va fi în jurul a 4 grade, iar cea pe timp de noapte va fi de -6....-4 grade.

Se vor semnala precipitații slabe, temporar, în cea mai mare parte a ultimelor două săptămâni din luna februarie. 

Dobrogea

În mare parte din prima săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturii aerului va varia de la o zi la alta. Maximele vor fi cuprinse în medie între -4 și 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade. Cele mai friguroase nopţi vor fi cele de 16 și 17 februarie.

A doua săptămână va înregistra temperaturi în creștere. Media maximelor va fi de 6...8 grade, iar ce a minimelor de 0...2 grade. Din 24 februarie, însă, se va răci din nou. Atunci, valorilor diurne va fi de aproximativ 4 grade, iar cea a temperaturilor nocturne va ajunge, în medie, la -2 grade.

Vor avea loc precipitații slabe, local şi temporar, în cea mai mare parte a intervalului.

Citeste si: Alertă meteo: Vremea se strică! ANM a emis cod galben

Muntenia

În prima săptămână maximele vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade. Media minimelor se va situa între -10 și -4 grade. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Ultima săptămână din luna februarie va debuta cu temperaturi în creștere. Maximele vor fi, în medie, de până la 10...12 grade, iar minimele de -2...0 grade. Vremea se va răci, însă din 24 februarie. Astfel valorile medii de pe timpul zilei se va situa în jurul a 6...8 grade, iar cele din timpul nopţii vor tinde spre -4 grade.

Precipitațiile slabe vor fi probabile în cea mai mare parte a intervalului, cu caracter temporar și şi doar local.

Oltenia

Intervalul 15-21 februarie va aduce variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta. Vremea va fi schimbătoare. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între 2 și 9 grade, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

A doua săptămână va fi caracterizată de o încălzire semnificativă a vremii. Maximele medii vor fi de până la 12...14 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Începând cu data de 25 februarie se va răci ușor. Media valorilor diurne va  fi cuprinsă între 8 şi 10 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -2 grade.

Sunt preconizate precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse. Vizate în mod special sunt perioadele 17-21 și 24-28 februarie.

Cum va fi vremea la munte între 15 şi 28 februarie

Vremea la munte va fi deosebit de rece, în prima săptâmână a intervalului. Se vor înregistra temperaturi de -10...-8 grade pe timpul zile și cu nopți geroase, valori termice de -16...-14 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 13 februarie 2021. Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii

La sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ. Media maximelor va ajunge la 0 grade, iar cea a minimelor la-6 grade. Ultima săptămână din luna februarie va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Se vor înregistra maxime medii de până la 2...4 grade și minime în medie de -4...-2 grade. Va exista o răcire uşoară din  25 februarie, iar media valorilor diurne va tinde astfel spre 0 grade. Media temperaturilor nocturne va fi de -6 grade.

Precipitațiile, în general slabe cantitativ, vor fi prezente temporar, în cea mai mare parte a ultimelor săptămâni din luna februarie. 

Citeste si: Alertă meteo! Vine ninsoarea în toată țara! Temperaturile scad cu până la 20 grade

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!