Prima reacție a tatălui lui Sebastian, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată: „Am jucat ultima carte”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 mai 2024, 10:11

Prima reacție a tatălui lui Sebastian, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată: „Am jucat ultima carte”

Sursa: arhivă/Facebook

Tatăl lui Sebastian, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai, a reacționat după ce a aflat de recuzarea judecătoarei Ancuța Popoviciu.

Cazul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat moartea a doi tineri în localitatea 2 Mai, va fi reluat de la zero după ce judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a fost recuzată și transferată la o altă instanță.

Prima reacție a tatălui lui Sebastian, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată

Judecătoarea Popoviciu a devenit subiectul criticilor dure pentru atitudinea sa inadecvată în sala de judecată, inclusiv mestecatul gumei și comportamentul considerat umilitor față de părinții victimelor.

Aceste acțiuni au condus la o cerere de recuzare depusă de părinții lui Sebastian Olariu, unul dintre tinerii decedați. Aceștia au sperat ca, în final, să obțină dreptate pentru pierderea suferită.

Decizia de recuzare a fost aprobată de magistrații de la Judecătoria Mangalia și nu poate fi contestată. În urma acestei decizii, dosarul va fi preluat de președinta Judecătoriei Mangalia.

Citește și: Avocatul Adrian Cuculis, noi detalii despre reluarea procesului în care este judecat Vlad Pascu: „Lucrurile chiar o vor lua pe o direcție inversă”

Tatăl lui Sebastian Olariu încă mai speră la dreptate în cazul fiului său. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

„Am jucat ultima carte. Am zis că dacă ea nu va fi mutată, să mai avem încă o şansă şi şansa a fost de partea noastră, am văzut că au recuzat-o.

Sper mâine să se amâne şi acest judecător să o ia de la zero că tot ce s-a întâmplat până acum nu a fost nimic bine", a mărturisit tatăl lui Sebi, Valentin Olariu, potrivit Observator.  

Gafele Ancuței Popoviciu au fost revoltătoare

Una dintre erorile grave comise de judecătoarea Popoviciu a avut loc chiar la primul termen al procesului, când a solicitat buletinul lui Sebastian Olariu, tânărul decedat în accidentul provocat de Pascu.

Această solicitare a fost percepută ca un gest extrem de insensibil și a contribuit la înrăutățirea percepției publice asupra imparțialității și competenței judecătoarei.

Mai apoi, la următorul termen, judecătoarea a gafat din nou. A întrebat-o pe mama Robertei dacă a fost la înmormântarea fiicei sale. 

Citește și: Răsturnare de situație în dosarul accidentului de la 2 mai. Procesul lui Vlad Pascu va fi reluat de la zero, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată

„Întreabă familia Robertei dacă s-a prezentat la înmormântarea propriului copil, toate acestea au dus inclusiv la ceea ce a răspuns familia Olariu, la depunerea unei noi cereri de recuzare", a spus avocatul victimei, Adrian Cuculis.

Tragedia de la 2 Mai a avut loc pe 19 august anul trecut, iar procesul lui Pascu a început pe 22 februarie 2024.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!