Avocatul Adrian Cuculis, noi detalii despre reluarea procesului în care este judecat Vlad Pascu: „Lucrurile chiar o vor lua pe o direcție inversă”

Autor: Diana Ghita

Ce se va întâmpla cu dosarul de la 2 Mai

Sursa: Captură YouTube Kanal D2

Procesul în care Vlad Pascu este judecat pentru uciderea a doi tineri la 2 Mai va fi reluat de la zero, întrucât s-a hotărât ca judecătoarea Ancuța Popoviciu să nu se mai ocupe de acest caz.

Adrian Cuculis, avocatul familiilor celor doi tineri uciși la 2 Mai, a fost invitat în platoul emisiunii „Follow us!” pentru a aduce în prim-plan noi detalii din cazul lui Vlad Pascu.

Ce se va întâmpla cu procesul în care este judecat Vlad Pascu

Părinții lui Sebi și ai Robertei, victimele făcute de șoferul drogat, au solicitat înlăturarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din dosarul de la 2 Mai, iar cererile li s-au aprobat.

Însă, odată cu recuzarea ei, procesul va fi luat de la început.

„Președinta Judecătoriei Mangalia a preluat acest dosar și mâine ne vedem la termen.(...) Doamna judecător (n.r. Ancuța Popoviciu) nici nu mai face parte din acea instanță”,  a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Odată cu schimbarea judecătorului, întreg cazul va fi probat din nou, de la cap la coadă, ceea ce înseamnă că martorii vor fi rechemați pentru a povesti cele întâmplate la 2 Mai.

Acest lucru este obligatoriu, întrucât noul judecător nu poate continua demersurile doar pe baza dosarului întocmit de Ancuța Popoviciu.

„Trebuie să faci probele astea nemijlocit. Este un dosar care a căpătat o turnură neobișnuită”,  a spus Adrian Cuculis.

Însă, cu toate acestea, avocatul va avea prilejul de a solicita schimbarea încadrării lui Vlad Pascu: „ Mâine noi, în acuzare, vom solicita două lucruri, în primul rând să se redezbată cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, iar dacă cererile astea se vor admite, lucrurile chiar o vor

lua pe o direcție inversă”.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce pedeapsă ar putea primi Vlad Pascu

Schimbarea încadrării reprezintă un pas esențial în cazul dosarului 2 Mai, întrucât, dacă respectivele cereri vor fi admise, procesul nu se va finaliza atât de rapid precum și-ar fi dorit familia Pascu.

„Ar însemna o readministrare a cererii pe care Vlad Pascu a depus-o la termenul de judecată, prin care solicita să meargă pe procedura simplificată, adică: «recunosc faptele și totul e

în regulă»”,  a mai spus avocatul.

Avocatul Adrian Cuculis estimează că Vlad Pascu, judecat după Legea Anastasia și Legea 2 Mai, va primi o pedeapsă de maximum 10 ani de închisoare cu executare, iar acesta crede că și judecătorul se va orienta către o astfel de pedeapsă.

În cadrul emisiunii, invitatul a mai explicat că, în cazul în care Pascu va fi la regim închis, în penitenciar, acesta nu va avea dreptul să muncească pentru a-și reduce anii de pedeapsă.

Urmăriți totul în materialul video de mai jos: