Un adolescent de 16 ani a murit într-un accident teribil după ce a furat mașina părinților! Mai mulți tineri se află în stare gravă

Autor: Andrei Costanda

Erik Ștefoi în vârstă de 16 ani și-a pierdut viața într-un cumplit accident după ce a luat mașina părinților.

Sursa: Facebook

Un adolescent de 16 ani a murit și șapte prieteni au fost răniți într-un accident rutier pe un drum forestier din Bistrița-Năsăud, după ce tânărul a luat mașina familiei fără permis și a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în afara carosabilului.

Într-un incident tragic, un băiat de 16 ani și-a pierdut viața după ce a luat maşina familiei pentru o cursă alături de șapte prieteni. Evenimentul dramatic s-a petrecut pe un drum forestier din judeţul Bistriţa-Năsăud, între localităţile Petriș și Dealul Negru. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar zona a fost rapid inundată de echipaje SMURD. Prietenii tânărului au supraviețuit, dar au suferit răni serioase și au fost transportați de urgență la spital.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție

Accidentul s-a produs pe un drum de exploatare forestieră. Cel mai probabil din cauza vitezei excesive, tânărul a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Autorităţile, activând planul roşu de intervenţie, au trimis imediat mai multe echipaje SMURD la fața locului.

La sosire, salvatorii l-au găsit pe tânărul șofer în stare critică și au început imediat manevrele de resuscitare.

Din păcate, eforturile lor au fost zadarnice, iar băiatul de 16 ani a fost declarat decedat la faţa locului. Ceilalţi șapte pasageri, cu vârste între 17 şi 18 ani, au suferit multiple răni și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Crina Sîrb, purtător de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, a declarat: „Din nefericire, accidentul s-a soldat cu decesul tânărului de 16 ani şi rănirea altor șapte persoane care se aflau în autoturism.”

.

Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, a confirmat că pacienții sunt conștienți, cooperanți, stabili din punct de vedere hemodinamic și respirator, și sunt în curs de stabilizare și investigare. A fost activat planul alb de cod galben, suplimentându-se personalul medical astfel încât fiecare pacient să aibă o echipă medicală dedicată.

„Pacienţii sunt conştienţi, cooperanţi, stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator şi sunt în curs de stabilizare şi investigare. A

fost activat planul alb de cod galben, a fost suplimentat personalul medical, astfel că, pentru fiecare din cei 7 pacienţi s-a constituit câte o echipă medicală.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”

Citește și: Creșteri salariale cu 10% pentru anumite categorii de bugetari. Cine sunt persoanele care vor beneficia de mărire

Citește și: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până joi dimineață. Sunt vizate 20 de județe

Moartea tânărului de 16 ani a avut un impact masiv

Vestea morții tânărului, identificat ca Erik Ștefoi, a zguduit comunitatea locală.

Prietenii și colegii săi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” s-au adunat în fața spitalului pentru a-i aduce un ultim omagiu. Erik, pasionat de ATV-uri și curse off-road, deținea un permis categoria B1 care îi permitea să conducă mopede, motociclete și vehicule ușoare, dar nu autoturisme.

Erik și-a luat prietenii la o plimbare cu mașina familiei în lipsa părinților săi, care erau plecați de acasă. Pe un drum forestier din comuna Cetate, a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat într-un șanț și s-a răsturnat. Autoritățile au activat imediat Planul Roșu de Intervenție, însă pentru Erik nu s-a mai putut face nimic. Părinții lui, aflați în drum spre Spania, au aflat vestea cumplită înainte de a părăsi țara.

Poliția a deschis un dosar penal și investighează circumstanțele care au condus la această tragedie. Incidentul subliniază riscurile asociate conducerii fără permis și importanța respectării regulilor de circulație. Tragedia a lăsat o comunitate îndurerată și a adus în atenție pericolele vitezei excesive și conducerii iresponsabile.

 


Venirea Teodorei în ”Casa iubirii” a stârnit noi discuții aprinse între Rebecca și Antoni. În ediția de miercuri, 17 iulie, Rebecca nu s-a mai putut stăpâni și a izbucnit în lacrimi.