Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până joi dimineață. Sunt vizate 20 de județe

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 22 mai 2024, 09:12
 ploi torențiale Foto(4)

Meteorologii au anunțat cod galben de ploi torențiale

Sursa: Pexels.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 22 mai, o avertizare de vreme rea valabile până joi, 23 mai. Iată zonele vizate.

Meteorologii au anunțat că jumătate din țară se află sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Iată avertizarea transmisă de ANM!

Citește și: Ciclonul care afectează România: Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă. Care sunt zonele vizate și de când intră în vigoare codul

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 20 de județe din România

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat miercuri avertizările de vreme rea și au emis noi atenționări cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în jumătate din țară.

ANM a emis atenționarea de cod galben în intervalul 22 mai, ora 10:00 – 23 mai, ora 10:00, pentru jumătate din România.

Așadar, miercuri, 22 mai, începând cu ora 10.00 intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină în regiuni din Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și din zona Carpaților Occidentali.

Sunt vizate 20 de județe, total sau parțial.

''În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.'',

a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Meteorologii ANM anunță valuri de călduri și fenomene extreme în următoarele 4 săptămâni: Prognoza meteo pentru 21 mai- 17 iunie 2024

Cum este vremea în București

Miercuri, 22 mai, de-a lungul zilei, în București cerul va fi înnorat și vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Temperatura maximă care se va înregistra în Capitală este de 26 de grade, iar cea minimă de 14 grade.

Cum este vremea pe litoral

Pe litoral nu sunt anunțate ploi miercuri, 22 mai.

Temperatura maximă care se va înregistra este 19-22 de grade, iar cea minimă de 14- 16. Apa mării va înregistra 17- 18 grade.

Cum este vremea la munte

La munte vremea se răcește considerabil. Sunt anunțate ploi torențiale și grindină, unde se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!