Președintele Moldovei, Maia Sandu, s-a deplasat luni în Ucraina pentru prima dată de la începerea războiului. Maia Sandu: „Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova

,
Război

Președintele Moldovei, Maia Sandu, s-a deplasat luni în Ucraina pentru prima dată de la începerea războiului. Maia Sandu: „Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova

[Sursa foto: Twitter]

Cu ocazia vizitei Maiei Sandu, președintele Moldovei, în Ucraina, președintele statului, Volodimir Zelenski, a susținut că cele două țări trebuie să rămână unite în fața amenințărilor Rusiei. De asemenea, a readus la cunoștință faptul că Moldova va lua parte la rezolvarea lucrurilor în Transnistria.


In articol:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru prima dată de când a pornit Rusia războiul. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut Maiei Sandu un răspuns coordonat în fața amenințărilor date de Rusia, după întâlnirea de la Kiev, potrivit Biziday.

Maia Sandu a venit luni în Ucraina. Volodimir Zelenski a susținut o conferință de presă comună cu omologul său 

Război

Maia Sandu a venit luni în Ucraina. Volodimir Zelenski a susținut o conferință de presă comună cu omologul său 

[Sursa foto: Twitter]

„Țările noastre au amenințări cu o rădăcină comună, creată de agresiunea Rusiei și de politica acesteia. Dacă amenințările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul conferinței de presă comună cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. 

Volodimir Zelenski a readus în subiect, de asemenea, că „Ucraina rămâne un garant” în rezolvarea lucrurilor din regiunea separatistă Transnistria și „va ajuta în mod activ Moldova în continuare”.

Citeste si: Serghei Șoigu ar fi mers în Ucraina, pe câmpul de luptă. Aceasta ar fi prima vizită a sa în țara atacată

Maia Sandu a mers în orașele Borodeanka, Bucea și Irpin, care au fost distruse de armata rusă în luna martie.

Președintele Republicii Moldova a judecat „violența fără sens a acestui război și a invaziei” și i-a promis președintelui Volodimir Zelenski că Moldova va susține în permanență Ucraina.

„Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucha, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

Citeste si: Politician rus, anunț în direct la TV despre Al Treilea Război Mondial: Londra va fi bombardată prima

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict”, a declarat președintele Moldovei, Maia Sandu.

Conform spuselor președintelui Moldovei, Maia Sandu, statul a primit în găzduire jumătate de milion de refugiați ucraineni de când a început războiul pornit de Rusia în Ucraina, în condițiile în care Moldova are o populație de 2,6 milioane de locuitori. Președintele Republicii Moldovei a transmis, într-un mesaj publicat pe Facebook, că: „Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Rusia nu înseamnă doar regimul Vladimir Putin. Mircea Geoană: Este o ţară de o mare cultură

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Putin a dat ordinul! Au fost retrași imediat. Anunțul venit chiar acum

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies