Rusia nu înseamnă doar regimul Vladimir Putin. Mircea Geoană: Este o ţară de o mare cultură

,

Mircea Geoană reaminteşte că Rusia are o însemnătate mult mai mare decât acţiunile din prezent ale regimului condus de Vladimir Putin.


In articol:

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a participat la TIFF Talks din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Citeste si: Mircea Geoană, despre momentul în care s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Ce i-a spus preşedintele Rusiei despre România

Rusia nu înseamnă doar regimul Vladimir Putin. Mircea Geoană: Este o ţară de o mare cultură

Cu această ocazie, Mircea Geoană a fost întrebat despre decizia organizatorilor de a primi în festivalul de la Cluj producții din Rusia, mai ales că la alte evenimente de anvergură acest lucru nu a mai fost permis.

Citeste si: Mircea Geoană, despre armata din Ucraina: ”Este una de tip NATO”

„Rusia este o ţară de o mare cultură, de o mare profunzime culturală, e un contributor masiv la cultura universală”, a subliniat Mircea Geoană.

„Nu avem niciun fel de interes sau de intenţie să comentăm subiecte care sunt absolut deciziile lor (ale organizatorilor – n.red.). Pot să spun că am încredere totală în Tudor Giurgiu şi în modul în care el şi echipa lui judecă astfel de situaţii. (…)

Totuşi, Rusia este o ţară de o mare cultură, de o mare profunzime culturală, e un contributor masiv la cultura universală. (…) A păstra legătura cu elitele care au o viziune diferită faţă de viitorul Rusiei nu este un lucru rău. A închide totul cu regimul Putin, cu maşinăria de război a lui Putin, a tăia legăturile acestora cu barbarismul pe care îl desfăşoară în Ucraina este un lucru. (…)

Şi poate cultura este până la urmă şansa. Până la urmă cultura este mai puternică. Comunicarea vizuală şi nonvizuală prin simboluri este de multe ori mai puternică decât comunicarea politică sau diplomatică sau militară”, a declarat Mircea Geoană.

 

Geoană avertizează cu privire la dezinformările Rusiei

Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, dar NATO va continua să încurajeze o soluționare politică pe termen scurt, a declarat sâmbătă la Bistrița secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 123 de război în Ucraina. Rușii au bombardat Kievul. Începe summitul G7 de la Munchen. Joe Biden vrea un front unit în fața Rusiei

„Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, nu vedem din păcate condiții pentru o soluționare politică în termen scurt, vom continua să încurajăm acest lucruri. Vreau ca împreună că combatem dezinformarea Federației Ruse care încearcă să transforme agresivitatea lor în vina noastră, spunând că de vină sunt sancțiunile pentru problemele de securitate alimentară, de parcă nu blocada Rusiei, a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, ar fi cauza reală.

Atenție foarte mare pentru că dacă nu avem riscuri de securitate pentru țările din NATO, avem riscuri ca propaganda, dezinformarea rusească, să încerce să folosească elemente de insatisfacție economică și socială pentru a șubrezi unitatea noastră, a națiunilor democratice.

Liderii NATO vor lua la Madrid decizii cu adevărat istorice. Acțiunile agresive ale Rusiei au determinat din partea NATO, o alianță defensivă, măsuri de protejare a teritoriului aliat. Niciun centimetru pătrat de teritoriu aliat nu este în afara articolului 5, niciun aliat din România până în țările baltice, din Canada până în inima Europei, nu sunt în afara preocupărilor noastre de apărare și descurajare. Decizii istorice, concept strategic nou, zona Mării Negre va fi reflectată în acestă nouă viziune a NATO pentru că este o zonă de imensă importantă strategică.

Decizii importante pentru noua prezență, noua generație și noua calitate a prezenței NATO pe flancul estic, inclusiv în România: alt nivel de prezență militară, alt nivel de prezență cibernetică, active din spaţiul extraterestru, zone de informaţii şi culegere de informaţii, prepoziţionarea de echipamente, de muniţii şi de stocuri, exerciţii şi anternament de ultimă generaţie. Vom avea o viziune coerentă, multidimensională, de ultimă generaţie pentru flacul estic şi pentru Români a”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Bilanț coronavirus vineri, 19 august 2022. Mai mulți pacienți la terapie intensivă. Câte cazuri noi au fost raportate

SUA oferă opt elicoptere în mod gratuit Cehiei, după ajutorul oferit de cehi către Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfânta Maria 2022. Este sau nu zi liberă pe 8 septembrie, de ziua Sfintei Maria Mică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies