Mircea Geoană, despre armata din Ucraina: ”Este una de tip NATO”

,
Mircea Geoană

Mircea Geoană, despre armata din Ucraina: ”Este una de tip NATO”

[Sursa foto: Facebook Mircea Geoană]

Mircea Geoană spune că armata ucraineană este una ”de tip NATO”, care a fost antrenată ani de zile.


In articol:

Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a devăluit joi seară, 24 martie, că soldații din Ucraina sunt o armată tip NATO, pentru că au fost antrenați ani de zile de Alianța Nord-Atlantică.

Mircea Geoană

Mircea Geoană a vorbit despre armata din Ucraina.

[Sursa foto: Facebook Mircea Geoană]

Citeste si: Planeta este în pericol de încălzire globală! Secretarul general al ONU: „Mergem cu ochii închişi spre o catastrofă climatică”

Mircea Geoană, despre armata din Ucraina

De asemenea, Mircea Geoană a menționat că „sancțiunile care deja produc efecte asupra economiei şi finanțelor Rusiei, pierderile masive de oameni şi de echipamente pe care le suferă în faţa unei armate ucrainene mai bine pregătite, mai motivate şi funcționând pe criterii occidentale, pe model NATO”.

„Armata ucraineană este astăzi o armată de tip NATO, pentru că i-am antrenat timp de ani de zile”, a mai explicat al doilea om în NATO.

Citeste si: NATO trimite noi trupe în România. Mircea Geoană: Rusia înțelege cel mai bine mesajul forței

Oficialul român al NATO este convins că o continuare a războiului din Ucraina este echivalentă cu pierderi importante pentru Kremlin. Geoană speră că și Putin va observa această realitate.

„Sperăm ca președintele Putin să vadă că a persevera în greşeală este un lucru care îi va produce lui, regimului pe care îl reprezintă, dar şi naţiunii lui daune şi mai severe. Sperăm că, întărindu-i pe ucraineni, să scurtăm de fapt războiul şi să creştem costurile pentru Putin şi pentru cei care încă sunt alături de el într-un astfel de război criminal şi totalmente anacronic”, a mai spus Mircea Geoană.

S ecretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a adăugat că Alianţa îşi face datoria faţă de ucraineni în actualul război pe care îl duc împotriva Rusiei.

„Au dreptul consfinţit în Carta ONU la apărare şi la rezistenţa armată în faţa unei agresiuni armate şi vom continua să furnizăm Ucrainei sprijin militar, sprijin financiar şi sprijin umanitar pentru a-şi duce mai departe, cu bravură, războiul pentru independenţa lor şi pentru dreptul lor de a-şi alege viitorul. 

Nu avem indicii – şi sunt informaţii serioase, provenind de la liderii noştri militari – cu privire la vreo intenţie a Federaţiei Ruse să atace teritoriul aliat, iar în termeni militari sunt atât de slăbiţi de această campanie nereuşită în Ucraina, încât nu ar avea nici măcar resursele necesare să poată să aibă o ameninţare credibilă la adresa noastră”, a conchis Mircea Geoană.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este autorul masacrului de la o școală din Rusia - Cel puțin 15 persoane au fost ucise şi 40 rănite, printre care copii

Poliţist bătut în Cluj: Colegii agentului au tras focuri de armă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Momentul în care două avioane se ciocnesc în aer și se prăbușesc. Nu există supraviețuitori - Video

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies