Ucraina și Moldova, din ce în ce mai aproape de aderarea în UE. Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de candidate pentru cele două țări

,
zelenski-uniunea-euopeană-ucraina-comisia-europeană-aderare-republica-moldova

Ursula von der Leyen vrea Ucraina și Republica Moldova în Uniunea Europeană

[Sursa foto: Instagram: zelenskiy_official]

Usrula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat astăzi, 17 iunie, acordarea pentru Ucraina și pentru Republica Moldova a statutului de candidate. Cu toate acestea, anumite reforme au fost cerute.


In articol:

Ursula von der Leyen a recomandat, în numele Comisiei Europene, ca pentru Ucraina și pentru Republica Moldova să se recomande statutul de candidat la Uniunea Europeană, dar câteva reforme au fost cerute.

Mai mult decât atât, von der Leyen a mai adăugat că „mingea este în terenul” celor două țări și că atât Ucraina, cât și Republica Moldova au de făcut mai multe reforme.

„Avem un mesaj clar, iar acesta este: da, Ucraina merită perspective europene, da, Ucraina trebuie să fie primită ca stat candidat. Mergem conform regulilor, progresul depinde de Ucraina, mingea este în teritoriul ucrainenilor”, a spus Ursula von der Leyen, conform Digi24.ro.

Ursula von der Leyen susține și Republica Moldova, nu doar Ucraina

„Recomandăm Consiliului să acorde Moldovei o perspectivă europeană și statut de țară candidată, cât timp face reforme.  Ucraina este un stat european care a dovedit din plin că aderă la valorile pe care se bazează Uniunea Europeană. Prin urmare, Comisia recomandă ca Ucrainei să i se acorde statutul de candidat, în condițiile în care aceasta va lua o serie de măsuri specifice”, a mai spus președinta Comisiei Europene.

Citeste si: Sancțiuni dure pentru Rusia! Liderii Uniunii Europene au decis să oprească 90% din importurile petroliere rusești până la finalul acestui an

Mai mult decât atât, recomandările pe care Comisia Europeană le va face vor trebui să primească aprobare din partea Consiliului Uniunii Europene, dar și din partea Parlamentului.

zelenski-uniunea-euopeană-ucraina-comisia-europeană-aderare-republica-moldova

Ursula von der Leyen vrea Ucraina și Republica Moldova în Uniunea Europeană

[Sursa foto: Instagram: zelenskiy_official]

„Concluzia pozitivă a Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat Ucrainei este primul pas pe calea către aderarea la UE care, desigur, ne va apropia mai mult de victorie.

Sunt recunoscător președintelui @ursulavonderleyen și fiecărui membru al CE pentru decizia istorică. Aștept cu nerăbdare rezultatele pozitive ale Consiliului European de săptămâna viitoare”, a fost mesajul postat de Volodimir Zelenski, în urmă cu puțin timp, pe contul său de Instagram.

Volodimir Zelenski susține că Uniunea Europeană trebuie să facă mai multe pentru Ucraina

Volodimir Zelenski susține că, în urma invaziei declanșate de Vladimir Putin, Ucraina se poate confrunta cu o „catastrofă umanitară”, iar Uniunea Europeană trebuie să intervină în acest sens.

„Trebuie mers mai departe. Nu este ceea ce aşteptam. Deciziile politicienilor trebuie să coincidă cu starea de spirit a popoarelor lor, a popoarelor europene(...) Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru noi, pentru Ucraina.

Citeste si: Ursula von der Leyen afirmă că Rusia este „cea mai directă amenințare” împotriva ordinii internaționale din cauza războiului pornit în Ucraina

Este un război cu un inamic foarte încăpăţânat(...) care a decis să angajeze mercenari împotriva cetăţenilor noştri. Asasini din Siria, dintr-o ţară în care totul a fost distrus de ocupanţi, aşa cum ne fac ei”, a declarat Zelenski, după ce i-a fost refuzată „aderarea prin procedura de urgență”, conform Digi24.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Ursula von der Leyen trage concluzii, după vizita din Kiev: Uniunea Europeană trebuie să ia o „decizie istorică” în ceea ce privește candidatura Ucrainei

Viktor Orban, UDMR și dubla măsură a politicienilor români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

România, cu un pas mai aproape de Spaţiul Schengen. Cine va face lobby în favoarea noastră

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies