Premiera in lupta impotriva coronavirusului: 6 giganti farma isi dau mana sa dezvolte un tratament

,

6 giganți farma și-au dat mâna în încercarea de a dezvolta un posibil tratament împotriva coronavirusului, derivat din plasmă umană

Cei 6 lideri mondiali ai produselor din plasmă- Takeda, CLS Behring, Biotest, BPL, LFB și Octapharma- anunță un acord fără precedent în lupta împotriva COVID-19: cei 6 giganți farma și-au dat mâna în încercarea de a dezvolta un posibil tratament împotriva coronavirusului, derivat din plasmă umană, potrivit hotnews.ro.

Cele 6 companii vor începe în cel mai scurt timp să testeze dezvoltarea unui medicament bazat pe imunoglobulină hiperimună policlonală anti-SARS-CoV-2, fără branding, care ar putea avea potențialul de a trata persoanele cu complicații severe în urma contactării virusului COVID-19.

Dezvoltarea acestui tip de medicament necesită donații de cantități mari de plasmă de la persoanele care s-au recuperat complet după contactarea COVID-19 și al căror sânge conține anticorpii ce pot lupta împotriva virusului.

Odată colectată, plasma va fi transportată către centrele de procesare unde va începe procesul de inactivare a virusului în 3 etape și purificare înaintea introducerii sale în produsul finit.

" Este mai important ca niciodată să conștientizăm importanța disponibilității plasmei și a centrelor de colectare naționale pentru a putea continua să producem tratamente vitale pentru pacienții din România. Nu există niciun substitut pentru plasmă, însă am încredere că experiența noastră ne va ajuta să furnizăm soluții inovatoare la nivel local. Takeda are o experiență de peste 50 de ani în cercetare și inovație pentru tratamentele derivate din plasmă", afirmă Dominika Kovacs, country manager al Takeda România.

" Liderii trebuie să conducă în timpul acestei perioade marcate de incertitudine. Nu există niciun dubiu asupra faptului că resimțim cu toții impactul virusului COVID-19", arată BillMezzanotte, Vice-Președinte și Șeful departamentului de cercetare al CLS Behring.

"Acest efort are scopul de a accelera identificarea unui tratament scalabil și sustenabil în tratarea pacienților care au contactat virusul COVID-19. Pe lângă unificarea resurselor la nivelul industriei, vom colabora cu guvernele și mediul academic pentru a iniția o serie de activități esențiale precum testarea clinică. Este cel mai eficient mod de a depăși aceste momente agitate pentru toți stakeholderii", a adăugat acesta.

Această colaborare va stimula expertiza tuturor companiilor implicate și va armoniza eforturile dezvoltate până în prezent de către fiecare dintre ele.

Experți din partea fiecărei companii vor începe să colaboreze pentru colectarea plasmei, dezvoltarea studiilor clinice și fabricarea tratamentului. Alianța este deschisă și altor companii și instituții care vor să se alăture acestui efort comun, anunță cele 6 companii farma.

Citeste si: Anunțul făcut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea întâmpla din toamnă: "Probabil atunci vom avea..."

Citeste si: Ce spune epidemiologul Geza Molnar despre epidemia coronavirus in Romania: "Numarul cazurilor este in scadere"

Citeste si: Germania incepe testarea clinica a unui vaccin impotriva coronavirusului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Klaus Iohannis: "După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să..." Ce anunț a făcut președintele?

Finlanda intră în carantină, a anunțat șefa guvernului: 'Restricţiile vizează reducerea la minimum a contactelor între persoane pentru a scădea infecțiile'

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Ilinca Vandici a trecut prin clipe de panică: "M-am simțit super rău și mi-am făcut 1000 de scenarii" Cum se simte acum?

Ministerul Educatiei - A fost emis ordinul de ministru privind instrucțiunea de organizare a procesului educațional pe perioada suspendării cursurilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies