Anunțul făcut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea întâmpla din toamnă: "Probabil atunci vom avea..."

România se apropie de vârful pandemiei de coronavirus și chiar dacă lucrurile ar putea să se mai calmeze după 15 mai, Alexandru Rafila atenționează că pericolul nu va dispărea complet.


In articol:

Specialiștii în sănătate au explicat în repetate rânduri că expirarea stării de urgență și ridicarea treptată a restricțiilor nu înseamnă o dispariție a coronavirusului și că oamenii vor fi nevoiți să învețe să trăiască cu acest nou virus.

Citeste si: Statul în casă afectează imunitatea copiilor? Medicul Mihai Craiu a explicat în ce condiții apare deficitul de vitamina D

Astfel, regulile de igienă vor trebui respectate în continuare cu strictețe, la fel și distanțarea socială, iar autoritățile trebuie să fie pregătite pentru o nouă posibilă criză care ar putea să apară în toamnă.

Anunțul făcut de Alexandru Rafila. Ce s-ar putea întâmpla din toamnă: "Probabil atunci vom avea..."

Autoritățile sunt de părere că, la nivelul României, numărul persoanelor infectate cu coronavirus ar putea să scadă începând cu luna mai. Cu toate acestea, noul coronavirus nu va dispărea defintiv. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a precizat ce riscuri pot să apară din toamnă.

Citeste si: Berea şi băuturile răcoritoare, în pericol să își piardă acidul din cauza pandemiei de coronavirus. Care este legătura?

"Al doilea val de îmbolnăviri cred că va veni în cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, așa cum sunt toate virozele respiratorii care evoluează mai intens în sezonul rece decât vara sau primăvara. Probabil atunci vom avea un al doilea val de îmbolnăviri. Sperăm să avem până atunci un tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluția gravă a bolii, mai ales la pacienții din categoriile de risc.", a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Un medic din Constanţa a murit din cauza coronavirus

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate