Peste 30 de cadavre găsite în Alba Iulia. Terifiant, cum au fost descoperite

O groapă comună și peste 30 de morminte au fost descoperite în centrul orașului Alba Iulia, chiar pe locația viitorului magazin LIDL, în zona Pieței Sifor.


In articol:

  Potrivit arheologului Gabriel Balteș, este vorba despre o necropolă care ar data undeva după Primul Război Mondial și sfârșitul celui de al doilea, în jurul anului 1948.

  În partea de nord a necropolei au fost descoperite 34 de morminte ce aparțin cultului reformat și celui romano-catolic.

  Vezi cele mai noi Stiri Knal D

  „Ceea ce este și mai interesant este colțul sudic al necropolei, unde a fost descoperită o groapă comună, în care au fost înmormântați 18 oameni”, scrie Alba24.ro.

  Potrivit unor studii antropologice, persoanele înhumate în groapa comună ar fi suferit de boli precum cancer, sifilis și lepră. Cercetările antropologice au fost realizate de către două specialiste din Polonia.

  Săpăturile pe viitorul amplasament al magazinului LIDL au început în 11 iulie și probabil vor dura până la sfârșitul lunii august. După ce săpătura va fi terminată rămășițele umane vor fi depozitate la muzeu. Apoi, Comisia Națională de Arheologie ”va da un aviz cu siguranță favorabil pentru construcția viitorului proiect”, a declarat arheologul Gabriel Balteș.

  Pe lângă necropola descoperită, au mai fost scoase la suprafață o fântână cu manta din piatră și material ce provine din vechi construcții romane, precum și fundațiile unor locuințe construite în perioada dintre cele două războaie mondiale sau de la al Doilea Război Mondial până în 1948-1950.

  sursa: evz.ro

  Citeste si: Zi mare pentru Garip din serialul "Mireasa din Istanbul"! Iata cum a fost surprins celebrul actor la nunta fiicei sale, Hazel, la Conacul Esma Sultan, una dintre cele mai exclusiviste locatii din Istanbul!

  Citeste si: CARACAL - Ce spune un chimist despre arderea Alexandrei: "Nu știu care sunt interesele, dar am sesizat că, pe voi, presa, vă trimit după ceea ce vor ei."

  Citeste si: Primul anunt dupa ce a fost gasit cadavrul Luizei!

   


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Recomandari
  Te-ar mai putea interesa
  ` `
  Setari de confidentialitate