CARACAL - Ce spune un chimist despre arderea Alexandrei: "Nu știu care sunt interesele, dar am sesizat că, pe voi, presa, vă trimit după ceea ce vor ei."

Un cunoscut chimist român, reacţie privind incinerarea Alexandrei: Ce se vehiculează în spaţiul public sunt nişte baliverne


In articol:

  Cu toate că Gheorghe Dincă a spus că Alexandra a fost arsă, iar INML a ieşit cu informaţia oficială că a descoperit ADN-ul Alexandrei Măceşanu în cenuşă, un cunoscut chimist român spune că aceste informaţii sunt doar nişte aiureli care nu au o bază.

  Bâlbâiala procurorilor și a polițiștilor, celor de la Institutul Medico Legal, ridică foarte multe semne de întrebare asupra cazului de la Caracal. Inginerul chimist Corneliu Ivașcu, fostul director tehnic al Combinatului chimic din Arad Archim, a declarat pentru că tot ce se spune în spațiul public sunt „baliverne”, scrie qmagazine.ro.

  Nu este posibil ceea ce declară criminalul de la Caracal. Pentru a arde un corp, îți trebuie o sursă puternic oxidantă, adică trebuie introdus un surplus de oxigen sau, cum făceau pe vremuri fierarii cu foalele, pentru că altfel nu ardea cărbunele. Degeaba ai doar benzina dacă nu ai și aer.

  Îți mai trebuie, obligatoriu, o substanță oxidantă să reacționeze cu substanțele organice. Nu știu care sunt interesele, dar am sesizat că, pe voi, presa, vă trimit după ceea ce vor ei. Dacă era o ardere completă, nu poate fi vorba de ADN. La temperatura care ar fi fost necesară pentru incinerare, proteinele nu mai există.

  Citeste si: BOMBA serii: Ludovic Orban taie în carne vie! Decizia drastică luată de premierul României - capital.ro

  Puțin probabil să se mai poată găsi vreo urmă în urma unei arderi. Ar trebui să existe un fragment care nu a fost supus arderii flăcării. Să fi fost supus unei temperaturi de doar 400-500 de grade. Doar în acest caz ar mai rămâne tiparul inițial al ADN-ului. Dacă s-a descompus termic îți rămâne o jumătate de moleculă, iar pentru analiză îți trebuie ciclul complet.

  Vezi programul tv Kanal D

  O proteină este compusă dintr-un lanț de aminoacizi. ADN-ul dă miliarde combinații ale aminoacizilor. Tocmai pe asta se bazează ADN-ul. Secvența, de la un individ la altul, este unică. În momentul expunerii la flacără directă, lanțul de aminoacizi se rupe. Se pot găsi fragmente de secvență, care nu sunt edificatoare. Puțin probabil ca, la o temperatură ridicată, să aibă întreaga secvență completă. Ceea ce văd că se vehiculează în spațiul public sunt niște aiureli, niște baliverne”, a spus Corneliu Ivașcu.

  sursa: capital.ro

  Citeste si: Primul anunt dupa ce a fost gasit cadavrul Luizei!

  Citeste si: Cum a murit Anda Calugareanu. Drama cumplita povestita de sotul artistei

  Citeste si: Esma, decizie radicala! Afla ce va hotara in privinta lui Garip si cum va reactiona Faruk, in aceasta seara, intr-un nou episod din serialul "Mireasa din Istanbul", de la ora 20:00, la Kanal D!

   

   


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Recomandari
  Te-ar mai putea interesa
  ` `
  Cookies