„Orice pas greșit înseamnă moarte”. Christian Sabbagh face dezvăluiri tulburătoare despre pericolele la care se expune în meseria de jurnalist de investigație

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 31 dec 2022, 14:14

„Orice pas greșit înseamnă moarte”. Christian Sabbagh face dezvăluiri tulburătoare despre pericolele la care se expune în meseria de jurnalist de investigație

Sursa: Facebook

Christian Sabbagh este un jurnalist de investigație de excepție, care livrează informații prețioase despre conflictele armate din lume, dar acest lucru implică și riscuri mortale de cele mai multe ori.

Christian Sabbagh a fost invitat în emisiunea Teo Show, unde a vorbit sincer despre meseria de jurnalist de investigație, dar și despre riscurile pe care acest lucru le impune.

Christian Sabbagh, despre pericolele de pe teren

Christian Sabbagh este unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație din România, motiv pentru care este prezent în zonele cele mai importante, precum Siria, și, mai nou, și în Ucraina.

Văzând cu ochii lui ceea ce a adus războiul din Ucraina, acesta a punctat cât de repede trece de la o stare le alta, de la soțul și tatăl devotat, la jurnalistul serios și prompt.

„Câteodată, fac ping-pong cu mine. Într-adevăr, când sunt în teren, trebuie să fiu un om ferm, hotărât, rațional, pentru că, de multe ori, sunt în zone de conflict și, acolo, nu există să greșești, nu îți permiți.

Citește și: Câți bani are Christian Sabbagh? Jurnalistul face dezvăluiri de excepție: „Banul nu e foarte important, niciodată nu am fost sclavul lui”

În primul rând, nu e vorba de tine, ai o echipă în spate, răspunzi pentru viața și securitatea lor, iar, acolo, orice pas greșit înseamnă moarte, nimic altceva. Nu mă duc să fac un material despre modă sau să prezint rețete culinare la televizor.

Mergem în zone de conflict, să arătăm oamenilor ce înseamnă războiul cu adevărat.(...) Sunt prea multe conflicte în spațiul nostru”, a povestit Christian Sabbagh.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Christian Sabbagh și-a trăit viața în mijlocul războiului

Aceste lucruri nu îi sunt străine lui Christian Sabbagh, deoarece toată viața lui a luat contact cu astfel de evenimente, ceea ce îl face să nu se piardă ușor cu firea și să fie pregătit ori de câte ori i se cere acest lucru.

„Prima întrebare este «Care va fi viitorul copiilor noștri? ». În martie, când am făcut acele transmisiuni fie din Vama Siret, fie din Ucraina, îmi dăduseră lacrimile. Da, sunt și emotiv, pentru că e greu atunci când vezi niște suflete nevinovate că merg prin frig, prin zăpadă, că părăsesc căminul, că trec prin zone bombardate, de piatră să fii și n-ai avea cum să rămâi indiferent, absent.

Citește și: Cu ce se ocupă soția lui Christian Sabbagh. Iulia Sabbagh a renunțat la medicină pentru a fi cu prezentatorul TV

Moscow Times: Putin pregătește o nouă mobilizare și este sfătuit de asociația „văduvelor” să procedeze asemenea lui Stalin

Sunt un om care a trăit, a copilărit, a crescut în război, adică știu cel mai bine ce înseamnă un război și care sunt ororile acestui război, câtă suferință aduce un război, cum poți să rămâi într-o noapte fără nimic și să o iei de la zero.

Meseria mea este de a arăta oamenilor și de a lupta pentru pace, atâta tot.(...) În ziua de astăzi, în loc să investim în spitale, în școli, în educație, investim în arme miliarde și miliarde. Nu vorbesc doar de România, dar parcă toate țările se înarmează în ultima perioadă”, a mai precizat jurnalistul.

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!