Christian Sabbagh este o personalitate cunoscută publicului larg, cu o experiență de trei decenii în presă, de numele prezentatorului Kanal D se leagă campanii celebre precum cea a aducerii acasă a celor 33 de muncitori români deveniți sclavi în Liban sau operațiunea riscantă a eliberării româncei obligate să se prostitueze în Germania.
”De-a ce te jucai în tranșeele războiului din Liban?”
Christian Sabbagh are o poveste de viață impresionantă, pe care a pus-o în slujba oamenilor, prin intermediul profesiei sale.
Poate pentru unii este prea mult, însă pentru Christian Sabbagh nu este nimic ieșit din comun să trăiască pe câmpul de luptă, încă de mic, jurnalistul și-a petrecut cea mai mare parte din copilărie luând piept direct cu războiul din Liban.
Dacă alți copii se jucau prinselea sau de-a v-ați ascunselea, ei bine, copiii din Liban se jucau doar de-a războiul.„Păi, cu prietenii, cu vecinii ne jucam de-a războiul, firește. Stăteam în fața blocului, bine, nu aveam puști de lemn, dar aveam unele de plastic. Eram ba palestinieni, ba israelieni, ba americani, ba francezi, și francezi veniseră în acea perioadă, era o întreagă nebunie. Ne jucam de-a războiul.
Citește și: Christian Sabbagh soție. Cine este și cum arată soția cunoscutului jurnalist și prezentator de televiziune
Care este cea mai dură amintire al lui Christian Sabbagh din Liban
Jurnalistul își aduce aminte cu groază de un moment sinistru, se afla la balconul apartamentului în care locuia, atunci când a văzut cu ochii lui un atentat terorist.
”Au fost multe, am văzut cu ochii mei atentate teroriste, chiar când au atacat sediul marinei americane eram la balcon, când un sinucigaș a intra în sediu...soldat la acea vreme cu 100 și ceva de morți, a fost ceva sinistru. Eram la balcon, am văzut explozia, fumul ăla imens și s-a zguduit tot blocul”, a mai spus Sabbagh.