Orașul din România unde masca de protecție este în continuare obligatorie în exterior. Care este explicația autorităților?

,
În Galați, masca de protecție este în continuare obligatorie în exterior
În Galați, masca de protecție este în continuare obligatorie în exterior [Sursa foto: unsplash]

Renunțarea la masca de protecție în exterior i-a bucurat pe români, având în vedere că mulți dintre ei se confruntau cu un disconfort major din cauza acesteia. În ce oraș din România masca este în continuare obligatorie în toate spațiile publice?


In articol:

Începând cu data de 15 mai, românilor li s-a permis să renunțe la masca de protecție în exterior, cu excepția zonelor foarte aglomerate, cum ar fi piețele sau stațiile de autobuz. Deși restricția a fost ridicată a nivelul întregii țări, există un oraș din România în care oamenii sunt obligați să poarte în continuare masca.

Unde se întâmplă acest lucru?

Masca de protecție, obligatorie atât în exterior, cât și în interior. În ce oraș este în vigoare această restricție?

După o lungă perioadă de timp în care oamenii au fost obligați să poarte masca de protecție în exterior, în spațiile publice, autoritățile au luat decizia de a renunța la această măsură, luând în calcul contextul epidemiologic actual. Deși toți românii pot merge pe stradă fără să mai fie nevoie să poarte masca de protecție, nu același lucru se întâmplă în cazul gălățenilor. Pentru cei care locuiesc în Galați, masca de protecție este în continuare obligatorie, atât în spațiile publice închise, cât și în exterior, potrivit observatornews.ro .

Citeste si: Când scăpăm în totalitate de restricţii? Klaus Iohannis a dat ordin!

Autoritățile au explicat că decizia a fost luată în baza hotărârii 531 cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Chiar dacă ulterior a fost emisă o altă hotărâre, cea cu numărul 29 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care masca de protecție nu mai este obligatorie în exterior, autoritățile au decis să nu ridice această restricție, astfel că în Galați, oamenii au în continuare obligația de a purta masca de protecție.

Anunțul privind renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior a fost făcut de Klaus Iohannis, președintele României anunțând în aceeași declarație de presă că se renunță inclusiv la restricțiile legate de circulația pe timpul nopții.

Chiar dacă a fost ridicată restricția referitoare la purtarea măștii de protecție, autoritățile au menționat că aceasta rămâne în continuare valabilă în spațiile închise, dar și în locurile aglomerate aflate în exterior.

În România, masca de protecție este obligatorie doar în locurile aglomerate și în spațiile închise
În România, masca de protecție este obligatorie doar în locurile aglomerate și în spațiile închise[Sursa foto: unsplash]

Începând cu data de 1 iunie, autoritățile au anunțat că vor fi relaxate și alte restricții,  însă nu au precizat despre ce măsuri va fi vorba, urmând ca deciziile să fie luate în funcție de contextul epidemiologic de la acel moment.

Până atunci, premierul Florin Cîțu speră ca România să atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

Citeste si: Masca ar trebui să fie obligatorie pentru copii? Un cunoscut medic atenționează: „Situația devine complicată!”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

Greco-catolicii din România, îndemnați să se vaccineze - Scrisoarea circulară a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Anunțul momentului pentru acești români! De săptămâna viitoare va fi gratuit. Guvernul pregătește decizia

Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români! Mesajul președintelui: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies