OMS şi Germania creează un centru pentru prevenirea şi combaterea viitoarelor pandemii: "Vor apărea şi alţi viruşi"

,

S-a decis înfiinţarea unui centru pentru prevenirea şi combaterea virusurilor.


In articol:

Germania şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au anunţat crearea la Berlin a unui nou Centru de Informaţii privind Pandemiile şi Epidemiile, cu obiectivul de a răspunde viitoarelor provocări sanitare cu ajutorul celor mai recente instrumente tehnologice, precum analiza datelor sau inteligenţa artificială, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Citeste si: De unde vine, de fapt, Coronavirusul? Prima infectare cu COVID-19 nu ar fi apărut în Wuhan

Centru pentru combaterea virusurilor

Tedros Adhanom Ghebreyesus, ministrul german, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că omenirea este încă insuficient pregătită în faţa pandemiilor şi" trebuie să identificăm riscurile epidemice şi pandemice cât mai repede posibil, oriunde ele apar în lume.  În acest scop, trebuie să consolidăm sistemul de supraveghere global de alertă timpurie printr-o colectare îmbunătăţită a datelor sanitare şi analize de risc interdisciplinare", a mai spus Jens Spahn, referindu-se la activitatea noului centru de la Berlin.

Citeste si: Anunțul făcut de un expert în sănătate: „Am putea să relaxăm deja de astăzi pentru persoanele...” Ce a dezvăluit despre restricții?

Ministrul german a adăugat că instituţii guvernamentale, academice şi din sectorul privat, va căuta să pună în valoare datele globale pentru a anticipa, preveni şi răspunde riscurilor epidemice şi pandemice la nivel global. Acesta a mai menționat că vor fi elaborate modele predictive de analiză a riscurilor şi vor fi monitorizate măsurile de control a epidemiilor, dar şi a infodemiilor (ştirile false despre aceste crize).

Directorul general al OMS: 'Vor apărea şi alţi viruşi cu potenţial de declanşare a unor pandemii"

Directorul general al OMS a avertizat că: "Vor apărea şi alţi viruşi cu potenţial de declanşare a unor pandemii".

Trei paneluri independente vor încheia luna aceasta evaluări despre reacţia OMS şi a statelor membre şi vor propune schimbări. Tedros Ghebreyesus a spus de mai multe ori că OMS este deschisă reformelor, potrivit Digi24.ro.

Citeste si: Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde s-a luat această decizie

Coronavirus in Romania

Până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.062.527 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.005.623 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.632 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.  

Citeste si: Fără mască de protecție din august?! Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii: "Renunțarea la măști în spațiile deschise și neaglomerate este..."

În intervalul 05.05.2021 (10:00) – 06.05.2021 (10:00) au fost raportate 94 de decese (46 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Situație dramatică lângă București! Au fost descoperite focare de COVID-19 cu variantele britanice și indiene. Ce măsuri s-au impus

Rusia schimbă tactica! Serviciile de informații britanice dau alerta: 'Moscova a început să mineze activ linia frontului'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Medicul Adrian Marinescu: "De acum incolo sa ne asteptam sa avem o situatie tot mai buna" Cand vom reveni la normalitate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies