De unde vine, de fapt, Coronavirusul? Prima infectare cu COVID-19 nu ar fi apărut în Wuhan

,
coronavirus
Coronavirusul ar fi apărut în luna octombrie 2019, potrivit unui nou studiu

Un nou studiu venit din Statele Unite indică faptul că noul Coronavirus nu și-ar fi avut originea în Wuhan.


In articol:

Potrivit unui studiu realizat recent de mai mulți cercetători ai Universității Temple din Philadelphia, noul coronavirus circula a apărut încă din toamna anului 2019. Astfel, se pare că prima infectare cu COVID-19 nu a apărut în Wuhan, cum se credea în mod anterior.

 

Care este originea Coronavirusului

Primul caz de infectare cu noul coronavirus nu ar fi fost în Wuhan, potrivit unui articol din publicația Publicația  La Stampa. SARS-CoV-2 ar fi existat deja în luna octombrie 2019, fapt ce contrazice consensul de până acum, potrivit căruia primul caz a fost înregistrat în decembrie.

Cercetătorii din Philadelphia, conduși de Sudhir Kumar, au identificat ”mama” întregii familii a noului coronavirus. Mai apoi, studiul a fost publicat în revista “Molecular Biology and Evolution”.

Conform datelor provenite de la cercetători, numele real al virusului este proCoV2, iar prima sa variantă a început să circule în lume în luna octombrie a anului 2019.

Mutațiile virusului au apărut, astfel, în China, două luni mai târziu, după care s-au răspândit și în restul lumii.

Cercetătorii s-au bazat pe hărțile genetice în realizarea studiului și  au descoperit că “mulți membri ai familiei a ceea ce avea să devină virusul SARS-CoV-2” erau deja prezenți în întreaga lume înainte de primele cazuri identificate în Wuhan, în decembrie 2019, potrivit capital.ro.  

Citeste si: Aspectul unghiilor îți poate dezvălui dacă ai avut sau nu COVID-19. Ce semne pot să apară pe unghiile celor care au avut virusul?

Când a apărut prima infecție cu COVID-19

Prima variantă detectată a Coronavirusului ar fi fost identificată în luna octombrie 2019, iar aceasta este și explicația pentru răspândirea rapidă a acestuia în tot mai multe țări, încă dinainte ca infectările din Wuhan să iasă la iveală.

Într-adevăr, cercetătorii au constat că noul coronavirus a apărut în China, însă nu în Wuhan. El a dat naștere unei întregi familii de coronavirusuri, iar cei mai mulți dintre aceștia ar fi fost cei care au declanșat primul focar din Wuhan.

Totodată, cercetătorii mai susțin că noul coronavirus ar fi provocat deja infecții în China cu 6-8 săptămâni înainte de cazurile din decembrie 2019.

Geneticianul Giuseppe Novelli de la Universitatea Tor Vergata din Roma, a comentat și el acest subiect. Potrivit acestuia, virusul are o rată de mutație de 2 mutații pe lună. Astfel, este foarte posibil ca el să fi apărut cu cel puțin 6-8 săptămâni înainte de genomul izolat din China, cunoscut sub numele de “Wuhan-1”.

Citeste si: Anunțul făcut de un expert în sănătate: „Am putea să relaxăm deja de astăzi pentru persoanele...” Ce a dezvăluit despre restricții?

Acesta a mai menționat faptul că noul studiu realizat de cercetători ar putea fi de mare ajutor în lupa cu pandemia de coronavirus, deblocând terapii “care funcționează asupra întregii familii de viruși, în loc de unul singur”.

Citeste si: Situație dramatică lângă București! Au fost descoperite focare de COVID-19 cu variantele britanice și indiene. Ce măsuri s-au impus

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Bilanț coronavirus 6 mai: Numărul deceselor și al pacienților de la ATI scade! Câte cazuri noi au fost depistate

Vicepreședintele Comisiei Europene a descins la București: Jourova susține că a venit să pună la punct Curtea Constituțională | Interviu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde s-a luat această decizie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies