Oficial! Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății. Klaus Iohannis a acceptat propunerea făcută de premier

,
Florin Cîțu,  noul ministru interimar al Sănătății
Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății[Sursa foto: Facebook]

Florin Cîțu este noul ministru interimar al Sănătății după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu. Această decizie a survenit după ce Dan Barna a refuzat să preia funcția de ministru al Sănătății. Klaus Iohannis a acceptat propunerea și a semnat decretul de punere în funcție.


In articol:

Situație incredibilă după demiterea lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Andreea Moldovan, premierul Florin Cîțu preia funcția de ministru interimar al Sănătății. Președintele României a acceptat propunerea făcută de premier.

Florin Cîțu, preia interimatul Ministerului Sănătății

Florin Cîțu a devenit interimar al Ministerului Sănătății. Această decizie a survenit după ce niciun secretar de stat USR nu a dorit să preia interimatul.

Florin Cîțu,  noul ministru interimar al Sănătății
Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu

Premierul României a susținut declarații de presă la Palatul Victoria, această ieșire s-a produs în contextul crizei din Coaliție, provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății și anunțului USR-PLUS că nu-l mai susține politic la Șefia Guvernului.

”Astfel voi prelua interimatul de la ministerul Sănătăţii, până când un coleg din coaliţie va prelua această funcţie. Am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea din Ministerul Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţă online cu toţi directorii DSP şi toţi directorii spitalelor COVID.

În continaure rămâne o prioritate pentru noi în această perioadă dificilă să asigurăm cele 1.600

de paturi pentru Terapie Intensivă şi să gestionăm această perioadă dificilă.”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că,  joi, 15 aprilie, va avea loc o ședință de Guvern, în cadrul căreia vor fi adoptate mai multe acte normative de maximă importanță pentru toți românii.

Citeste si: Breaking news! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premier. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății?

Klaus Iohannis a acceptat propunerea lui Florin Cîțu

Totodată, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care premierul preia interimatul Ministerului Sănătății.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătății, interimar.”, se arată în comunicatul transmis de Administraţia prezidenţială.

Florin Cîțu,  noul ministru interimar al Sănătății
Iohannis a acceptat propunerea lui Florin Cîțu

De asemenea, Președintele României a semnat decretul prin care încetează mandatul lui Vlad Voiculesc.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decretul prin care Florin Cîțu a fost desemnat ca ministru interimar al Sănătății a fost publicat, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Citeste si: Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

Vlad Voiculescu a fost demis după ce miercuri dimineață,

prim-ministrul l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății. El a anunțat că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodată, șeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat. Florin Cîțu a explicat că, după refuzul lui Dan Barna de a prelua interimar funcția, i-a transmis șefului statului noua propunere.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Breaking news! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premier. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății?

Guvernul trebuie să crească numărul testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor conform OMS Europa şi ECDC

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Când scăpăm de purtarea măștii? Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut anunțul

Guvernul a adoptat noi măsuri! Cum se va circula în noaptea de Paște și ce program vor avea magazinele? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies