Când scăpăm de purtarea măștii? Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut anunțul

,
masca de protectie
Ministrul Lucian Bode a anuntat cand in ce circumstante am putea renunta la mastile de protectie

În anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, renunțarea la purtarea măștii poate fi luată în calcul, spune Lucian Bode


In articol:

Lucian Bode, Ministrul de Interne, a anunțat că în anumite condiții de distanțare și respectare a regulilor de protecție sanitară, renunțarea la purtarea măștii poate fi o opțiune care este luată în calcul. 

Lucian Bode, declarații despre purtarea măștii

Luni dimineață, Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că se analizează posibilitatea ca purtarea măștii să nu mai fie obligatorie în anumite situații, cu respectarea altor măsuri sanitare, cum ar fi în zonele montane sau

la plajă.

„Cu siguranță ne gândim și la acest aspect, pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne uităm dacă este sau nu în regulă”, a spus Lucian Bode, potrivit g4media.ro.

De asemenea, ministrul Bode a spus că ceea ce s-a întâmplat vara trecută la plajă, „cu mii de mii oameni are erau unul lângă celălalt, fără mască” nu poate fi „un lucru încurajator” pentru încercarea de limitare a pandemiei.

„Dar, pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate”, a precizat Bode.

Ministrul a menționat și că, în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, renunțarea la purtarea măștii ar putea fi luată în calcul.

„Dar astăzi, când vorbim, portul măștii este obligatoriu”, a mai spus Lucian Bode.

Într-o postare pe Facebook, premierul Florin Cîțu a anunțat vineri că obiectivul guvernului este de a vaccina zece milioane de persoane până la 1 august. După ce se va ajunge la acest prag, se poate lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la mare de 1 Mai și de Paște? Anunțul autorităților: „Legea n-o negociem cu nimeni!”

„Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a menționat Cîțu.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cluburile de pe litoral de 1 Mai? Anunț important pentru cei care vor merge la malul mării: „În noaptea de Înviere...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă cu cluburile de pe litoral de 1 Mai? Anunț important pentru cei care vor merge la malul mării: „În noaptea de Înviere...”

Vârstnicii din România dau CLASĂ în UE: TOPUL în care au depășit țări civilizate

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

S-au anunțat restricțiile pentru minivacanța de Paște! Ce le este interzis românilor de 1 Mai?

Anunț important pentru toți românii. Se schimbă buletinele! Când vor fi introduse cărțile de identitate electronice și cum vor arăta?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies