O fată din Anglia și-a pierdut toate cele patru membre, după ce i-au fost amputate, în urma unui diagnostic greșit. Aceasta va primi o despăgubire colosală

Author: Andreea Buinoschi

Deși aceasta dădea semne că ar avea septicemie și meningită, medicii i-au administrat un medicament pentru dureri de intensitate mică-medie

Sursa: PixaBay

O fată din Anglia va primi o despăgubire cu multe zerouri, pe parcursul întregii vieți, după ce și-a pierdut atât membrele superioare, cât și pe cele inferioare, în urma unei amputări cauzate de un diagnostic greșit.

O fată din Anglia, ale cărei date personale nu au fost făcute publice, va primi o despăgubire în valoare de 39 de milioane de lire sterline, după ce membrele superioare și cele inferioare i-au fost amputate din cauza unui diagnostic pus greșit.

O fată din Anglia și-a pierdut membrele prin amputare, după ce a primit un diagnostic greșit

Pacienta a primit o despăgubire în valoare de 39 de milioane de lire sterline, în urma unei erori de meningită, relatează BBC. Membrele acesteia au fost amputate, după care fata a fost externată în mod greșit.

Incidentul a avut loc la Spitalul Frimley Park din Surrey.

Deși aceasta dădea semne că ar avea septicemie și meningită, medicii i-au administrat un medicament pentru dureri de intensitate mică-medie.

După doar câteva ore, fata a ajuns, din nou, la Urgențe, adusă de părinții ei. De data aceasta, diagnosticul a fost diferit: septicemie meningococică și a suferit și o insuficiență multiorganică.

Citește și: O femeie de 24 de ani, din Marea Britanie, a murit la patru zile după logodnă, după ce a amestecat în ceai cu lingurița greșită

Din cauza diagnosticului pus greșit prima dată, fata, al cărei nume nu este dezvăluit din motive juridice, a intrat în sala de operație, acolo unde i-au fost amputate ambele membre inferioare, dar și cele superioare.

Familia fetei a intentat o acțiune în instanță, motivând că, dacă ar fi primit antibiotice de urgență, nu s-ar mai fi la toate aceste complicații, iar amputarea nu ar mai fi avut loc.

Medicii spitalului sunt acuzați de pierderea membrelor fetei

Elizabeth-Anne Gumbel KC, reprezentantul legal al familiei, a precizat că toate cele patru membre ale fetei au fost amputate, deoarece „nu a fost diagnosticată suficient de prompt în legătură cu meningita”.

Mai mult decât atât, judecătoarea Caspar Glyn KC a spus că, „fără ezitare”, va aproba plata despăgubirilor. Fata va primi o parte din sumă, după care restul se va împărți în plăți anuale pe tot parcursul vieții.

„Banii nu pot aduce înapoi ceea ce a fost fiica dumneavoastră, dar îi pot asigura viitorul”, a spus judecătoarea.

Cum a reușit un câine să dea foc casei stăpânului său. Neatenția a dus la acest incident

Citește și: Meghan Markle și Harry și-au îngropat propriul copil: „Am săpat groapa cu mâinile mele!”. Detalii cutremurătoare despre cea mai mare pierdere a lor

Deborah Nadel a spus, însă, că nu ar fi existat această sumă la mijloc, dacă fata ar fi fost tratată în mod corect și rapid: „Rănile și dizabilitățile grave ale acestui copil puteau fi complet evitate cu o îngrijire adecvată.

Toate dovezile pentru meningită și septicemie erau acolo, pentru ca medicii să le vadă. Există protocoale specifice pentru tratarea acestor boli, pentru a proteja pacienții și medicii, dar acestea funcționează doar dacă sunt respectate”.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies