O epidemie de rujeolă poate începe, deoarece milioane de copii nu s-au putut vaccina din cauza pandemiei de Coronavirus. 12 copii din Mumbai au murit

Author: Andreea Buinoschi

O epidemie de rujeolă poate începe, deoarece milioane de copii nu s-au putut vaccina din cauza pandemiei de Coronavirus. 12 copii din Mumbai au murit

Sursa: Istock

Chiar dacă pandemia de Coronavirus pare că s-a domolit considerabil, problemele cauzate de virusul COVID-19 continuă și, din această cauză, o epidemie de rujeolă poate începe. 40 de milioane de copii nu s-au putut vaccina.

O epidemie de rujeolă poate începe, deoarece pandemia de Coronavirus nu a permis ca 40 de milioane de copii să își facă vaccinul.

Organizația Mondială a Sănătății a explicat acest fenomen.

Pandemia de Coronavirus poate duce la o epidemie de rujeolă din cauza lipsei vaccinului

În diverse regiuni de pe glob, poate lua naștere o epidemie de rujeolă, din cauza faptului că pandemia de Coronavirus a dus la o scădere din ce în ce mai puternică a acoperirii vaccinale, dar a dus și la slăbirea supravegherii acestei boli.

Rujeola este extrem de contagioasă, dar vaccinul ajută ca, aproape în totalitate, boala să fie combătută prin vaccinare. Chiar și așa, prevenirea unei asemenea pandemii poate fi realizată, dacă 95% dintre copii se vor vaccina.

Citește și: Ministerul Sănătății, anunț oficial despre bilanțul coronavirus. Motivul pentru care nu va mai fi prezentată zilnic situația cazurilor noi de COVID-19

În anul 2021, aproximativ 40 de milioane de copii nu s-au putut vaccina din cauza epidemiei, deoarece obstacolele au fost extrem de greu de gestionat, susțin Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite ale Americii, relatează Reuters.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

„Deși cazurile de rujeolă nu au crescut încă dramatic în comparație cu anii precedenți, acum este momentul să acționăm. Ne aflăm la o răscruce de drumuri. Vor fi 12-24 de luni foarte dificile în care vom încerca să atenuăm această situație”, a spus Patrick O'Connor, responsabilul OMS pentru rujeolă pentru sursa menționată anterior.

Încă de la începutul anului curent, Organizația Mondială a Sănătății a sesizat o creștere a focarelor puternice, ajungând la 30, de la 19. Patrick O'Connor susține că cel mai mult se teme de explozia cazurilor de rujeolă în unele părți din Africa subsahariană.

12 decese au fost înregistrate în Mumbai din cauza rujeolei

Cazurile de rujeolă din Mumbai sunt din ce în ce mai serioase, iar 12 copii și-au pierdut viața în urma bolii. Primul deces a avut loc în jurul datei de 26-27 octombrie, atunci când, în decurs de doar 48 de ore, trei copii și-au pierdut viața.

Mumbai avea peste 230 de cazuri confirmate în acest an, ultima actualizare a datelor fiind făcută ieri, 23 noiembrie, iar rezultatele au fost de trei ori mai mari decât în anul 2021.

În plin sezon gripal, elevii revin în băncile școlii, luni. Cum se vor redeschide școlile și ce reguli vor trebui să fie respectate

Citește și: Noi medicamente vor fi introduse pe lista celor gratuite sau compensate de la 1 decembrie 2022. Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Ultimul deces înregistrat până în acest moment a avut loc în urmă cu două zile, 22 noiembrie, și a fost al unui bebeluș de doar opt luni, care era vaccinat parțial, potrivit bbc.com.

Rujeola se manifestă prin tuse și prin erupții cutanate, iar nouă din zece persoane pot să contacteze boala, dar doar dacă nu sunt expuse bolii sau dacă nu sunt vaccinate.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies