Românii pot beneficia de servicii medicale gratuite, conform legii adoptate la finalul lunii octombrie. Ce condiții trebuie să îndeplinească, pentru a beneficia de ele

Author: Andreea Buinoschi

Românii pot beneficia de servicii medicale gratuite, dar trebuie să îndeplinească anumite condiții în acest sens. Legea a fost adoptată luni, 31 octombrie.

Românii vor putea beneficia de servicii medicale gratuite, după ce Camera Deputaților a votat favorabil pentru proiect.

Românii vor putea beneficia de servicii medicale gratuite

Luni, 31 octombrie, Camera Deputaților a votat favorabil pentru proiectul privind Ordonanța Guvernului 37.2022, în ceea ce privește reforma din sănătate. Așadar, românii care nu sunt asigurați la sistemul de sănătate urmează să beneficieze de servicii medicale gratuite.

Proiectul de lege dorește stabilirea unor măsuri și a unor clarificări ale cadrului legal din sistemul de sănătate, cu scopul de a fi îmbunătățite activitățile și managementul din acest domeniu.

Prin intermediul ordonanței de Guvern, este asigurată finanțarea cheltuielilor cu medicamente pentru toți oamenii, dar și stabilirea modului de deconectare a medicamentelor pentru pacienții eligibili la tratament, în afara țării.

Din acest punct de vedere, medicamentele urmează să fie decontate din bugetul Ministerului Sănătății, iar, pentru ca acest lucru să aibă loc, Ministerul Sănătății urmează să aprobe bugetul care va fi, ulterior, transferat către bugetul Fondului național unic de asigurări de sănătate.

Citeste si: Ileana Sterp este disperată! Sora lui Culiță nu știe cum să mai scape de o problemă de sănătate: „M-aș duce oriunde, oricât de departe ca să mi se depisteze problema”

Prin intermediul proiectului modificat, fiecare român urmează să beneficieze de servicii medicale de asistență medicală primară, iar persoanele care nu sunt asigurate vor beneficia de serviciile pentru care se cotizează la CNAS.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Printre acestea, se numără: testarea pentru virusul hepatic C, testarea pentru virusul hepatic B și HIV, iar, în majoritatea cazurilor, persoanele neasigurate sunt, de fapt, românii care nu au un contract de muncă înregistrat, deci cei care nu figurează cu un loc de muncă.

Românii cu o situația financiară precară vor primi pachete cu alimente

Guvernul României va oferi pachete de alimente care cântăresc peste 24 de kilograme persoanelor care nu au o situație financiară deloc bună. Acestea vor începe să fie împărțite chiar de astăzi, 1 noiembrie.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că aceste pachete de alimente fac parte dintr-un program implementat încă de acum cinci ani, din 2017. Acestea vor ajunge în posesia persoanelor care au venituri mai mici decât venitul minim garantat, fiind vorba de beneficiarii legii în ceea ce privește ajutorul social.

LIVE UPDATE Ziua 341. Regiunea Donețk este atacată constant. Zelenski: Timpul să fie arma noastră

„Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Citeste si: Vești bune pentru românii care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Unde se vor putea vaccina începând din luna noiembrie 2022

Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a spus Marcel Boloș, la Antena 3.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies