Uganda se confruntă cu o epidemie de Ebola. Numărul persoanelor infectate a trecut de 100

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 oct 2022, 12:00

Uganda se confruntă cu o epidemie de Ebola, iar, până acum, 30 de persoane și-au peirdut viața. Anunțul a fost făcut de Jane Ruth Aceng, ministrul Sănătății.

O epidemie de Ebola a fost înregistrată în Uganda, motiv pentru care țara își intensifică eforturile înspre eliminarea ei.

Numărul persoanelor infectate a ajuns la 109 până în prezent și au fost confirmate 30 de decese.

Uganda se confruntă cu o epidemie de Ebola

Ministrul Sănătății din Uganda a declarat că Guvernul țării a înființat un centru de tratament suplimentar, iar 15 dintre persoanele infectate lucrează în domeniul sanitar. Șase dintre acestea și-au pierdut viața, iar cinci centre de tratament sunt operaționale, în timp ce al șaselea este în curs de înființare și va pune la dispoziție 351 de paturi.

„Ministerul Sănătății, cu sprijinul partenerilor, înființează un centru de tratament suplimentar pe terenul de sport din Mulago”, a spus Jane Ruth Aceng.

Virusul care face prăpăd în Uganda este, de fapt, tulpina sudaneză a Ebola, care nu poate fi combătută cu un vaccin, relatează Reuters.

Tocmai din această cauză, se caută un tratament pentru soluționarea problemei, iar ministrul Sănătății a afirmat faptul că, în decursul săptămânilor care urmează, vor fi testate trei vaccinuri împotriva Ebola Sudan.

Citeste si: EMA autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

Unul dintre ele este dezvoltat de Universitatea Oxford, al doilea de Institutul de vaccinuri Sabin din Statele Unite ale Americii, iar al treilea vaccin este dezvoltat de Merck & Co, un producător american de medicamente.

„Principalul obiectiv este de a evalua eficacitatea acestora pentru a proteja contacții primari ai pacienților cu Ebola în termen de 29 de zile de la contact.

Estimăm că am putea începe studiul peste două săptămâni”, a mai spus ministrul.

Merck & Co va dona un vaccin candidat

Merck & Co a declarat, potrivit cidrap.umn.edu, că va dona un vaccin care a fost pus la păstrare. Compania producătoare de medicamente afirmă că are, în congelatoarele sale, aproximativ 100.000 de doze de vaccin experimental împotriva Ebola din Sudan.

Science a declarat că Merck a realizat aceste vaccinuri împotriva Ebola din Sudan între anii 2015 și 2016, la scurt timp după ce a înregistrat un succes mare în ceea ce privește dezvoltarea VSV-EBOV ce vizează Ebola Zair.

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Care sunt statele cele mai afectate de pandemie?

În urma testelor care au fost realizate pe animale, Merck a luat decizia de a îngheța vaccinul, deoarece rezultatele au fost promițătoare. Acestea au fost depozitate sub formă de vrac și păstrate într-o instalație din Pennsylvania.

Citeste si: Virusul mortal Marburg, asemănător cu Ebola, a fost confirmat. Persoanele infectate au murit, deoarece nu există tratament

În ultimele zile, Uganda a raportat o creștere a numărului de cazuri, iar aproximativ 10% dintre ele au fost raportate în Kampala, capitala țării care, în anul 2014, avea o populație de peste 1,5 milioane de locuitori.

 


Cookies