Medicul Octavian Juma anunță o nouă tulpină și valul șapte al pandemiei care ar putea agrava sezonul gripal

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 oct 2022, 11:20

 

Medicul Octavian Juma anunță o nouă tulpină și valul șapte al pandemiei care ar putea agrava sezonul gripal

Sursa: Istock

Medicul Octavian Juma anunță că noul sezon gripal ar putea fi mai sever decât cele anterioare, dar și că țara noastră s-ar putea confrunta cu valul șapte de COVID-19, ceea ce ar îngreuna și mai mult gravitatea sezonului gripal.

Medicul Octavian Juma declară că un posibil val șapte al pandemiei de COVID-19 ar agrava și mai mult sezonul gripal din acest an și că acesta ar putea ajunge în România în luna noiembrie.

Octavian Juma trage un semnal de alarmă despre valul șapte al pandemiei de COVID-19

Octavian Juma susține că, deși valul șase al pandemiei a trecut, nu este exclus ca valul șapte să apară.

De asemenea, acesta susține că, în luna noiembrie, atunci când valul șapte ar urma să vină, va apărea și versiunea BQ.1.1, fiind, în opinia lui, „cea mai periculoasă” de până acum.

Mai mult decât atât, Octavian Juma susține că autoritățile trebuie să facă tot ceea ce pot pentru a informa populația cu privire la acest aspect și să asigure toate lucrurile de care este nevoie, pentru lupta contra virusului. Medicul susține că vaccinul bivalent este o opțiune bună împotriva valului șapte.

„Acum, este un întreg cocktail de viruși, dar se pare că noua versiune BQ.1.1

este cea mai periculoasă din această supă de viruși, cum i se mai spune. Pentru că acum avem cinci mutații care apar separat, independent, avem un fenomen foarte intens de convergență.

Citeste si: Moderna și Merck vor crea primul vaccin împotriva cancerului de piele. Cele două dezvoltă vaccinul încă din anul 2016

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Practic, valul șapte va fi condus, în principal, de versiuni cu o evaziune extrem de mare față de imunitatea dobândită anterior. Aici este marele avantaj al noului vaccin bivalent și de asta insist foarte mult să-l avem disponibil. Ar trebui să-l promovăm pentru că este un nou vaccin și nu un simplu booster. Este un vaccin gândit pentru noile versiuni”, a transmis Octavian Juma.

Vaccinul împotriva COVID-19 nu a fost testat în ceea ce privește oprirea transmiterii virusului

Directorul executiv al Pfizer a anunțat că, înainte de a intra pe piață, vaccinurile împotriva COVID-19 nu au fost testate în ceea ce privește eficacitatea opririi transmiterii virusului.

Luciano Pavarotti ar fi împlinit 87 de ani. 5 lucruri interesante pe care probabil nu le știai despre celebrul tenor

Anunțul a fost făcut luni, 10 octombrie, de către Jannie Small. Aceasta a adăugat faptul că au fost asumate mai multe riscuri, dar că a fost de datoria lor să facă acest lucru, lucru ce s-a dovedit a fi benefic, dacă ne raportăm la rezultatele obținute.

Citeste si: Focar de pestă porcină africană, confirmat în România! Zeci de mii de animale vor fi sacrificate și îngropate

Jannie Small susține că, prin intermediul vaccinurilor împotriva COVID-19, au fost salvate viețile a patru milioane de oameni, iar investiția a fost de două miliarde de dolari. De asemenea, aceasta a mai declarat că ar fi putut exista consecințe mult mai grave ale pandemiei, dacă nu s-ar fi intervenit pentru a se crea vaccinuri care să lupte împotriva virusului.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies