O adolescentă de 16 ani, din Harghita, și-a dat părinții în judecată, pe care îi acuză și de violență, deoarece nu i-au permis să fie cu un băiat de etnie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 ian 2023, 09:37

Fata a precizat că a fost „nevoită” să solicite să îi fie recunoscută capacitatea de exercițiu

Sursa: PixaBay

O adolescentă din Harghita și-a dat părinții în judecată, deoarece nu au lăsat-o să aibă o relația cu un băiat de etnie. Aceasta susține că discuțiile pe care le-a avut cu ei au fost în zadar, deoarece nu au ajuns la niciun numitor comun.

O adolescentă din Harghita și-a dat părinții în judecată și a cerut să fie scoasă de sub tutela lor, deoarece nu i-au permis să aibă o relație cu

un băiat de etnie. Fata susține că părinții vor să o mărite cu altcineva.

O adolescentă din Harghita și-a dat părinții în judecată din cauza relației cu un băiat de etnie

Adolescenta i-a dat în judecată, a cerut să îi fie recunoscută capacitatea deplină de exercițiu, dar și să fie scoasă de sub tutela lor.

Aceasta a deschis procesul în baza unui articol din Codul Civil, conform căruia „pentru motive temeinice, instanța de tutelă poate recunoaște minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exercițiu”.

Procesul a fost deschis la Judecătoria Miercurea-Ciuc, unde fata a precizat că a fost „nevoită” să solicite să îi fie recunoscută capacitatea de exercițiu, deoarece, în ultima vreme, relația ei cu părinții a devenit din ce în ce mai precară.

De asemenea, adolescenta a mai declarat și că nu mai poate să suporte acțiunile părinților și nu au reușit să se înțeleagă, în ciuda nenumăratelor discuții pe care le-au avut.

Citește și: ”Unul dintre ei mi-ar plăcea să fie și de o naționalitate diferită” Nicoleta Nucă, primele declarații după ce a anunțat că vrea să adopte copii

Mai mult decât atât, adolescenta a mai precizat că părinții și frații ei au agresat-o fizic de mai multe ori, episoade care ar fi avut loc și în copilărie, ceea ce a făcut-o să petreacă din ce în ce mai mult timp cu familia prietenului ei.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

Fata susține că părinții vor să o mărite cu altcineva

Adolescenta de 16 ani a precizat că, deși vrea să aibă o relație cu băiatul respectiv, părinții nu îi dau voie și vor să o mărite cu un al băiat.

Deși iubitul ei ar avea „condiții bune, obiceiurile din acea comunitate” sunt cele care nu le sunt pe plac părinților fetei. Mai mult decât atât, nu știe „dacă va avea dreptul și posibilitatea să aleagă”.

Un alt motiv invocat a fost acela că, în momentul în care părinții ei nu sunt acasă, „se închide în casă, fără să aibă chei suplimentare și fără să aibă șanse să scape, dacă se întâmplă orice”, menționând, de asemenea, că nu îi este permis să iasă din casă.

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la închisoare pentru 30 de ani

Citește și: După ce și-a oficializat relația cu Fulgy, Bia Khalifa a vorbit despre primul lor copil: „Îl facem când suntem tineri”

În continuare, adolescenta i-a acuzat pe părinți că nu îi dau voie să își continue studiile liceale, deși ea vrea acest lucru, dar și că urma ca, în luna august, procesul fiind deschis în luna iulie, să fie trimisă în Germania, pentru a face bani.

Părinții s-au apărat și au declarat că ceea ce fiica lor a menționat „nu reflectă realitatea” și că au încercat să le ofere copiilor tot ce au putut mai bun, conform adevarul.ro.