Noi restricții în mall-uri și supermarketuri, inclusiv în Capitală!

,
Hipermarket
Hipermarket[Sursa foto: Digi 24]

Autoritățile pregătesc noi restricții în mall-uri și supermarketuri.


In articol:

Autoritățile se gândesc la noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului, în condițiile în care mall-urile, supermarketurile și hipermarketurile au fost foarte aglomerate în ultima perioadă.

Autoritățile anunță controale și amenzi pentru cei care nu respectă regulile impuse: purtarea măștii corect și distanțarea socială.

Cu toate acestea, măsurile vor fi greu de aplicat având în vedere perioada de dinaintea sărbătorilor, când toată lumea este în goana cumpărăturilor.

"În cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere faptul că în magazinele de pe galerii să nu fie foarte mulţi oameni în acelaşi timp. Vor limita numărul de clienţi", a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

"Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020. Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică", preciza, recent, Prefectura Capitalei.

"La nivelul grupului de lucru constituit, s-a apreciat că respectarea cu stricteţe a normelor deja aflate în vigoare poate să ajute la evitarea adoptării de noi restricţii mai severe", mai transmitea Prefectura.

Aglomerație în magazin
Aglomerație în magazin[Sursa foto: Digi 24]

Măsuri restrictive contra Covid

În județul Gorj și în mai multe zone a fost interzis colindatul.

„Având în vedere prevederile articolului 6 din Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020, a Comitetului pentru Situații de Urgență, în această perioada este interzisă organizarea oficierilor de iarnă. Cu alte cuvinte, anul acesta de Crăciun reuniunile de familie vor fi mai restrânse, iar colindatul va fi interzis”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru.

Potrivit articolului 6 din Hotărârea CNSU, invocat de DSP în luarea deciziei, "se propune interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private".

Citeste si: Raed Arafat, anunț îngrijorător. A dezvăluit ce se întâmplă în spitalele din Capitală: „La Bucureşti, la acest moment...”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Carantina a fost prelungită pentru încă 7 zile în aceste localități! Rata de infectare depășește 7 cazuri la mia de locuitori

Este dezastru: Județul în care consumul de droguri a 'scăpat de sub control' - Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și alții

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Starea de alertă s-a prelungit! Care sunt restricțiile obligatorii impuse

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies