Noi restricții în mall-uri și supermarketuri! Se aplică și în Capitală

,
Magazin
Autoritățile încearcă să limiteze răspândirea virusului Covid-19 în magazine

Românii se vor confrunta cu restricții în mall-uri și supermarketuri în această perioadă.


In articol:

În anumite zone restricțiile deja s-au introdus în magazine, însă acestea vor fi introduse și în Capitală cât de curând.

Bucureștenii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea în magazin și vor intra și ieși pe fluxuri diferite, informează Mediafax. Măsura va fi luată ținând cont de faptul că magazinele vor fi foarte aglomerate în această perioadă și că, potrivit Prefectului Capitalei, bucureștenii s-au relaxat în ultima vreme.

"Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020. Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică", a precizat, recent, Prefectura Capitalei.

"La nivelul grupului de lucru constituit, s-a apreciat că respectarea cu stricteţe a normelor deja aflate în vigoare poate să ajute la evitarea adoptării de noi restricţii mai severe", a mai transmis Prefectura.

Aglomerație în magazin
O imagine pe care nu o veți mai vedea în această iarnă

În unele zone s-a interzis colindatul!

În județul Gorj  s-a decis să fie interzis  în acest an colindatul.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, măsura fiind luată pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, în condițiile în care, în mod obișnut, se colindă foarte mult în județ în această perioadă.

„Având în vedere prevederile articolului 6 din Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020, a Comitetului pentru Situații de Urgență, în această perioada este interzisă organizarea oficierilor de iarnă. Cu alte cuvinte, anul acesta de Crăciun reuniunile de familie vor fi mai restrânse, iar colindatul va fi interzis”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Daiana Militaru.

Potrivit articolului 6 din Hotărârea CNSU, invocat de DSP în luarea deciziei, "se propune interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private".

Citeste si: Programul marilor magazine in timpul sărbătorilor de iarnă! Ce orar au Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image de Crăciun și Revelion

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vor sărbători românii Crăciunul și Revelionul? Anunțul lui Raed Arafat

Judecătoarea Viorica Costiniu îi transmite un mesaj dur lui Ludovic Orban, după jignirile liderului PNL la adresa Renatei Weber

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Sărbătorile de iarnă se schimbă TOTAL! Ce va fi INTERZIS de Crăciun

Cum se va desfășura slujba de Crăciun. Regulile care vor trebui respectate de români în timpul sărbătorilor de iarnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies