Carantina a fost prelungită pentru încă 7 zile în aceste localități! Rata de infectare depășește 7 cazuri la mia de locuitori

,
carantina in 5 localități din Ilfov
Carantina a fost prelungită în 5 localități din Ilfov[Sursa foto: Instagram]

Autoritățile au anunțat ce localități rămân în continuare în carantină, având în vedere numărul mare de cazuri noi de coronavirus. Iată unde au fost prelungite restricțiile.


In articol:

Deși au fost impuse măsuri stricte pentru a limita răspândirea noului coronavirus, în anumite localități din județul Ilfov, rata de infectare cu COVID-19 este în continuare mare, motiv pentru care s-a luat decizia prelungirii carantinei. Ce zone sunt vizate?

5 localități din Ilfov, în continuare în carantină. Ce anunț au făcut autoritățile?

Pentru că numărul de cazuri noi de coronavirus   este în continuare în creștere și având în vedere că urmează o perioadă aglomerată, ținând cont de faptul că se apropie sărbătorile de iarnă, Departamentul pentru Situații de Urgență a luat decizia de a prelungi carantina cu 7 zile în cinci localități din județul Ilfov, potrivit digi24.ro.

Măsura a intrat în vigoare sâmbătă seara, 12 decembrie 2020, la ora 22:00. Astfel, localitățile Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia, Otopeni și Popești-Leordeni sunt în continuare în carantină pentru o perioadă de 7 zile, autoritățile luând această măsură pentru a preveni înmulțirea cazurilor noi de coronavirus.

Autoritățile se vor asigura că restricțiile sunt respectate în perioada carantinei
Autoritățile se vor asigura că restricțiile sunt respectate în perioada carantinei[Sursa foto: Instagram MAI]

Citeste si: Starea de alertă s-a prelungit! Care sunt restricțiile obligatorii impuse

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a semnat ordinele care impun măsura carantinării pentru o perioadă de 7 zile.

Decizia vine după ce, autoritățile au anunțat că rata de infectare în aceste localități este în continuare peste 7 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de căte DSP Ilfov, rata de incidență cumulată în cele 5 localități este:

În comuna Corbeana rata de infectare este de 7,76 cazuri la mia de locuitori, în Dobroești, rata de infectare a ajuns la 7,01 la 1000 de locuitori, în Mogoșoaia rata de infectare este de 7,97 la 1000 de locuitori, în Popești-Leordeni este cea mai mare rată de infectare, 8,98 cazuri la mia de locuitori, iar în Otopeni sunt 8,89 cazuri la

1000 de locuitori. 

Dacă în cele 5 localități a fost prelungită carantina, în oraşul Măgurele restricțiile au fost ridicate, având în vedere că rata de incidenţă cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 6,63 la mia de locuitori la 5,10 la 1.000 locuitori. 

Citeste si: Școli și magazine închise până pe 10 ianuarie. Unde se vor aplica restricțiile?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Primul vaccin anti-COVID, descoperit cu două luni înainte de declararea pandemiei

DOCUMENT | Noile restricții care intră în vigoare de luni, publicate în Monitorul Oficial

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Vom putea ieși din case după ora 23:00? Anunțul făcut de Raed Arafat

Cum vor sărbători românii Crăciunul și Revelionul? Anunțul lui Raed Arafat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies