Nelu Tataru: "Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte"

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru se teme ca primele zile de relaxare sa nu produca o crestere a numarului de imbolnaviri cu coronavirus, dupa ce oamenii au iesit din case, bucurandu-se de libertate.

Tătaru a declarat luni seară, la Digi 24, că acum este o perioadă de acalmie.

"Am observat şi o parte de bravare. Cred că după două luni doream să simţim libertatea, dar această libertare trebuie să fie cu precauţie.
Purtarea unei măşti rămâne o bază într-o încăpere, într-un mijloc de transport. Calea aerogenă rămâne, chiar dacă avem şi o transmitere mai mică pe suprafeţe. (...) lumea a încercat să se bucure de libertate sau a încercat să forţeze o libertate. Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri în Terapie Intensivă (...). Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte", a afirmat Nelu Tătaru.

El a adăugat că s-ar putea să vedem naşterea unor micro-focare.

"Sper să nu fie aşa, sper ca bucuria pe care am avut-o să fi fost prudentă, deşi am văzut şi unele locuri unde n-a fost prundentă, şi de joi încolo să avem o creştere a numărului de cazuri, dar mică", a explicat el.

Citeste si: S-au schimbat regulile. Câte persoane pot participa la nunți, botezuri sau întâlniri private?

Citeste si: Masti gratuite pentru bucuresteni. Cine poate sa primeasca zilnic masca de protectie pana la sfarsitul anului

Citeste si: Se revine la starea de urgenta in Romania?! Nelu Tataru a facut anuntul in urma cu putin timp

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate