Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face declarații despre certificatul verde în școli: „Nu este o regulă aplicabilă în şcoli”

,
Cîmpeanu
Ministrul Educației, declarații despre certificatul verde: „Nu este o regulă aplicabilă în şcoli”[Sursa foto: Facebook Sorin Mihai Cîmpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații despre certificatul verde, menționând că acesta nu este obligatoriu în școli. În schimb, testarea s-ar putea să se facă și în rândul elevilor.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații despre certificatul verde, menționând că acesta nu este obligatoriu în școli.

În schimb, testarea s-ar putea să se facă și în rândul elevilor.

Certificatul verde în școli. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că certificatul verde nu va fi obligatoriu în școli, dar se vorbește despre testarea în rândul elevilor.

”În calitate de ministru al Educației, vă spun că nu este o regulă aplicabilă în școli. Toate regulile aplicabile în școli sunt în acel ‘celebru’ ordin de ministru comun, ministrul Educației – ministrul Sănătății.

Decizia în acest moment este aceea de testare a tuturor cazurilor simptomatice, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de profesori. De asemenea, este de testare în mod evident a tuturor contacților direcți ai unor cazuri confirmate. Se discută și o posibilitate de extindere a testării tocmai din nevoia de asigurare a măsurilor de protecție sanitară în școli.

Nu este o decizie clară în acest moment.

Citeste si: Atenție elevi și părinți! Se închid școlile și grădinițele. Anunțul făcut de medicul Octavian Jurma

În momentul în care va fi o decizie, ea va trebui anunțată și cunoscută public, dar este o decizie care excede competențelor Ministerului Educației, va trebui adoptată la nivel de Guvern și de Comitet Național pentru Situații de Urgență”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Certificatul verde, obligatoriu pentru localitățile unde unde rata de incidenţă depășește trei la mia de locuitori sau este mai mică sau egală cu șase la mia de locuitori

Covid
Certificatul verde, obligatoriu pentru anumite localități din România[Sursa foto: PixaBay]

În localităţile în care rata de infectare depășește trei la mia de locuitori ori este mai mică sau egală cu șase la mia de locuitori s-au introdus o serie de reguli pentru prestarea anumitor activităţi economice.

Participanții trebuie să împlinească următoarele condiții:

  • să fie vaccinate complet anti-COVID-19 şi să treacă 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
  • să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore;

Citeste si: UPDATE! Masca a devenit obligatorie în exterior, în București, pe lângă școli și licee

  • să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform actului în vigoare, copiii care au vârsta mai mică sau egală cu șase ani sunt scutiți de la prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Atenție părinți! Elevii vor putea beneficia de transport gratuit. Când intră în vigoare legea

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Prima zi de școală 2021. Ce au avut de făcut elevii în această zi

Au început școlile! Cum ne putem proteja copiii împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies