Atenție elevi și părinți! Se închid școlile și grădinițele. Anunțul făcut de medicul Octavian Jurma

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 02 aug 2022, 03:15
Medicul Octavian Jurma a declarat că se vor închide școlile și grădinițele.
Sursa: Facebook Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma a făcut declarații despre modul în care vor decurge săptămânile următoare în contextul pandemiei de coronavirus.

Luni, 13 septembrie, elevii din România au început școlile, însă, este posibil ca acestea să se închidă în aproximativ 3 săptămâni.

Cercetătorul Octavian Jurma a făcut marele anunț.

Citeste si: Atenție părinți! Elevii vor putea beneficia de transport gratuit. Când intră în vigoare legea

Școlile și grădinițele se vor închide în trei săptămâni

Octavian Jurma a făcut o nouă previziune pentru România. Cercetătorul susține că școlile și grădinițele din țara noastră se vor închide în aproximativ trei săptămâni, din cauza numărului mare de cazuri noi cu Covid, care a explodat în ultimele zile.

Cercetătorul a declarat că dacă autoritățile nu înăspresc restricțiile, pentru a limita sau chiar stopa răspândirea coronavirusului, în doar câteva săptămâni, România va ajunge la 15 mii de cazuri pe zi, iar unitățile de învățământ se vor închide.

Citeste si: Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte”, a explicat Octavian Jurma.

Vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului

Chiar dacă au început școlile, vaccinarea celor mici împotriva coronavirusului nu a mai avut loc, deoarece ar trebui identificate locurile potrivite pentru imunizări, iar în această perioadă trebuie să aibă loc și consultări cu asociațiile de elevi și părinți pentru aprobarea vaccinului.

Noi reguli pentru școala online! Cât timp vor sta acasă elevii din clasele cu 3 cazuri de Covid

Citeste si: Au început școlile! Cum ne putem proteja copiii împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

Până în prezent, peste 147.000 de copii au fost vaccinați cu schema completă, iar în cazul cadrele didactice, doar 61% dintre ele au ales imunizarea anti-COVID.

Autoritățile au adăugat că vaccinarea, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, este singura soluție ca aceștia să desfășoare orele fizic și nu în format online.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies