Atenție elevi și părinți! Se închid școlile și grădinițele. Anunțul făcut de medicul Octavian Jurma

,
Octavian Jurma
Medicul Octavian Jurma a declarat că se vor închide școlile și grădinițele.[Sursa foto: Facebook Octavian Jurma]

Medicul Octavian Jurma a făcut declarații despre modul în care vor decurge săptămânile următoare în contextul pandemiei de coronavirus.


In articol:

Luni, 13 septembrie, elevii din România au început școlile, însă, este posibil ca acestea să se închidă în aproximativ 3 săptămâni. Cercetătorul Octavian Jurma a făcut marele anunț.

scoala
Școlile și grădinițele se vor închide în trei săptămâni[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Atenție părinți! Elevii vor putea beneficia de transport gratuit. Când intră în vigoare legea

Școlile și grădinițele se vor închide în trei săptămâni

Octavian Jurma a făcut o nouă previziune pentru România. Cercetătorul susține că școlile și grădinițele din țara noastră se vor închide în aproximativ trei săptămâni, din cauza numărului mare de cazuri noi cu Covid, care a explodat în ultimele zile.

Cercetătorul a declarat că dacă autoritățile nu înăspresc restricțiile, pentru a limita sau chiar stopa răspândirea coronavirusului, în doar câteva săptămâni, România va ajunge la 15 mii de cazuri pe zi, iar unitățile de învățământ se vor închide.

Citeste si: Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută.

E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte”, a explicat Octavian Jurma.

Vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului

Chiar dacă au început școlile, vaccinarea celor mici împotriva coronavirusului nu a mai avut loc, deoarece ar trebui identificate locurile potrivite pentru imunizări, iar în această perioadă trebuie să aibă loc și consultări cu asociațiile de elevi și părinți pentru aprobarea vaccinului.

Citeste si: Au început școlile! Cum ne putem proteja copiii împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

Până în prezent, peste 147.000 de copii au fost vaccinați cu schema completă, iar în cazul cadrele didactice, doar 61% dintre ele au ales imunizarea anti-COVID.

Autoritățile au adăugat că vaccinarea, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, este singura soluție ca aceștia să desfășoare orele fizic și nu în format online.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vaccinul anti-Covid, principala armă în lupta împotriva pandemiei. Imunizarea ar putea fi necesară în fiecare an

SURPRINZĂTOR Cum arată casa în care trăiește miliardarul Elon Musk? Costă mai puțin decât o garsonieră din București

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Moderna a anunțat că pregătește o doză de rapel pentru noua tulpină Omicron. Când va fi disponibilă doza booster în România

După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?! Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față despre imunizarea obligatorie în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies