Atenție elevi și părinți! În ce condiții se închid școlile în luna octombrie! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: "Vor trece în online..."

,
elevi
Se închid școlile în luna octombrie? [Sursa foto: PixaBay]

Schimbare majoră pentru elevi în anul școlar 2021-2022! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a declarat că dacă cazurile noi cu coronavirus vor crește în continuare, elevii din Bucurrești vor învăța online din a doua jumătate a lunii octombrie.

elevi
Şcoli închise în Bucureşti [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: S-a identificat o nouă tulpină COVID-19! Ar putea întrece tulpina Delta

Se închid școlile în Bucureşti 

Elevii din București ar putea face din nou cursuri online dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, conform ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

De luni, 20 septembrie, elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online.

Citeste si: Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate,” a declarat ministrul Educației.

Dacă rata de infectări cu coronavirus crește în continuare în Capitală, și elevii din București ar putea face cursuri online din a doua parte a lunii octombrie.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie.

Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a explicat Sorin Cîmpeanu.

Elevii din 13 localități din țară vor face școală online

Ministerul Educației a anunțat vineri că, din cauză că rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori în 13 localități din România, elevii din aceste zone vor face cursuri exclusiv online  începând de astăzi, 20 septembrie.

Citeste si: Florin Cîțu, despre introducerea obligatorie a certificatului verde: "Este o măsură bună, nu discriminează"

Cea mai mare rată de infectare din țară este într-o comună din Satu Mare. 5 localități din județul Satu Mare, două din județul Cluj și câte una din Sibu, Arad, Caraș-Severin, Sălaj, Dolj, Neamț au rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare din România este în localitatea Târșolț, din județul Satu Mare (13,88), urmată de localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu (11,15) și de Cărand, din Arad (10,22).

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Monica Pop, un nou semnal de alarmă despre Covid: "Este singurul virus pe care îl știu eu și face asta în corp"

China intră puternic în sfera războiului neconvențional: atacuri puternice ale hackerilor împotriva Afganistanului, Rusiei sau a țărilor din Estul Europei

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Doi studenți de la medicină s-au filmat în timp ce și-au omorât un coleg

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies