Ministrul Educaţiei, declaraţii de ultimă oră! Se ia în calcul repetarea anului școlar pentru elevi?

,
sorin cimpeanu
De ce nu a luat Sorin Campeanu in considerare posibilitatea repetarii anului scolar

Actualul Ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a dezvăluit dacă autorităţile iau în calcul repetarea anului şcolar pentru elevi.


In articol:

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, a declarat că, în România nu se ia în calcul repetarea anului școlar pentru elevi. În opinia ministrului, aceasta este deja o opțiune prezentă la îndemâna oricui.

Sorin Cîmpeanu a explicat că aceeași măsură legiferată în Berlin este îngrijorătoare deoarece ar putea duce la suprapopularea claselor.

Ce a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu despre posibilitatea repetării anului şcolar

Într-un interviu oferit pentru Digi24,  Ministrul Sorin Cîmpeanu a motivat decizia Guvernului de a nu lua în Calcul repetarea anului pentru elevi în contextul pandemiei.

“Pe de o parte, repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi, nu promovezi, repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special.

În opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin, care a fost foarte controversată, care a adus critici din partea școlilor, pentru că lansând această posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor. Oamenii din școală sunt îngrijorați cu privire la efectele unui stop în educație.

Singurul loc din lume în care s-a luat această decizie de legiferare a opțiunii de repetare a anului a fost unul din cele 16 landuri din Germania, în Berlin.

Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților care nu și-ar dori această opțiune. Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune – nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu”, a declarant oficialul din Guvern, la Digi24.

Ministrul a mai afirmat că este foarte importantă prezența

fizică în cadrul orelor de recuperare, pentru a asimila ceea ce au pierdut prin predarea online.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 au scăzut în rândul elevilor și profesorilor. Ministerul Educației, noi informații despre situația epidemiologică din școli

Numărul infectărilor cu COVID-19 a scăzut în școli

În urma monitorizării făcute de specialiști, Ministerul Educației a anunțat că în perioada 8-15 martie 2021,  numărul zilnic de infectare în rândul elevilor și profesorilor a scăzut.  Numărul cazurilor înregistrate zilnic au fost de 22 la număr, față de 38

în perioada anterioară.

“Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie)”, informează Ministerul Educației. 

Totodată, se constată o creștere a numărului de clase care își desfășoară activitatea față în față, care până de curând au fost suspendate.

Citeste si: OFICIAL! Calendarul evaluărilor naționale. Când vor avea loc probele pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Conform informațiilor oficilale, în perioada 8-15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț oficial despre examenele naționale: „Dacă nu am face acest lucru ar însemna...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantină totală, timp de o lună! Ce stat a impus lockdown complet

Adina Vălean, după discuția cu Florin Cîțu: România trebuie să fie parte din rețeua de transport feroviar de mare viteză

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, declaratii transante despre inchiderea scolilor in Romania! In ce conditii se va trece la scoala exclusiv online?

Anunț de ultimă oră! Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 au scăzut în rândul elevilor și profesorilor. Ministerul Educației, noi informații despre situația epidemiologică...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies