„Mi-am sedat copiii înfometați, pentru a-i ajuta să doarmă”. Afganii și-au vândut și organele și fiicele, pentru a face rost de bani

,

Afganii iau decizii disperate, precum sedarea copiilor și vinderea propriilor organe, pentru a face banii necesari traiului de azi pe mâine. Chiar și fetele lor au devenit monedă de schimb pentru o porție de mâncare.

Afganii susțin că au ajuns la capătul puterilor, iar singurele modalități prin care pot face rost de bani este să își vândă fetele și organele și aleg să își sedeze copiii, pentru că nu au ce să le dea să mănânce.

Afganii își sedează copiii, își vând organele și fiicele din cauza lipsei banilor

Milioane de afgani sunt la doar un pas de a muri de foame, deoarece se apropie a doua iarnă în care talibanii au preluat conducerea și fondurile străine au fost înghețate, ceea ce duce la o lipsă acută de bani.

Abdul Wahab locuiește în Herat, al treilea mare oraș din Afganistan. Acolo, se găsesc mii de case de lut, căci numărul locuitorilor a crescut considerabil în ultimii ani. Abdul a recunoscut că nu are bani nici pentru a trăi de azi pe mâine, așa că se descurcă așa cum poate.

„Copiii noștri continuă să plângă și nu dorm. Nu avem mâncare. Așa că mergem la farmacie, luăm tablete și le dăm copiilor noștri, pentru ca aceștia să se simtă somnoroși”, a povestit Wahab.

Mai mult decât atât, si alți bărbați din același sat apelează la aceeași metodă: „Mulți dintre noi, toți”.

Citește și: „Te duci să te spânzuri sau îți dau bani și îți faci o supradoză! Mai bine să te știu moartă”! Georgiana Drăgan, declarații șocante despre clipele de sevraj în care se afla

Gulam Hazrat are șase copii, cel mai mic având doar un an. La un moment dat, acesta a scos din buzunar o tabletă de pastile care sunt, de fapt, tranchilizante prescrise, de cele mai multe ori, pentru tratarea tulburărilor de anxietate. „I le dau și lui”, a spus Gulam despre mezinul familiei.

 

Chiar și așa, soluția găsită de ei nu este una deloc bună. Medicii au declarat că pastilele administrate copiilor, care nu au o alimentație adecvată, pot duce la: tulburări de comportament, tulburări de somn și oboseală cronică, relatează BBC.

Nevoiți să își vândă organele și fiicele, pentru a face rost de bani

Un băiat de 20 de ani a fost nevoit să își vândă un rinichi, pentru a face rost de bani. Operația a avut loc în urmă cu trei luni și a primit 3.100 de dolari pentru el.

Nu a existat nicio cale de ieșire.  Auzisem că se poate vinde un rinichi la un spital local. M-am dus acolo și le-am spus că vreau să fac asta. Câteva săptămâni mai târziu, am primit un telefon în care mi s-a cerut să vin la spital.

Mi-au făcut niște teste, apoi m-au injectat cu ceva care m-a făcut inconștient. Eram speriat, dar nu aveam altă opțiune.

Dacă mâncăm într-o seară, în următoarea nu mai mâncăm. După ce mi-am vândut rinichiul, mă simt ca și cum aș fi o jumătate de persoană. Mă simt fără speranță. Dacă viața continuă așa, simt că aș putea muri”, a declarat acesta.

Citește și: O româncă a fost sechestrată într-un coteț de găini. Timp de opt zile, aceasta a fost drogată și bătută: „Te omor dacă încerci să pleci”

Mai mult decât atât, o altă femeie este nevoită să își vândă fiica, deoarece a împrumutat o sumă de bani și nu a restituit-o. „Acum suntem forțați să ne vindem fiica de doi ani. Oamenii de la care ne-am împrumutat ne hărțuiesc în fiecare zi, spunându-ne să ne dăm fiica ta dacă nu ne poți plăti”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Culița Sterp, gest impresionant! „Copiii ăștia săracii n-au nicio vină” Celebrul artist vrea să construiască o casă pentru șase copii nevoiași și mama lor! Iată ce le-a cerut...

Discuții care riscă să arunce armonia UE în aer: E decizia care ar putea stopa inflația galopantă!

Culița Sterp, gest impresionant! „Copiii ăștia săracii n-au nicio vină” Celebrul artist vrea să construiască o casă pentru șase copii nevoiași și mama lor! Iată ce le-a cerut...

Culiță Sterp, copleșit de condițiile în care traieste o mamă cu șase copii. Artistul s-a mobilizat și a cerut ajutorul urmăritorilor săi: ”Mă apuc să le fac o casă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies