Mesajul lui Marcel Vela înainte de ridicarea stării de urgență: "Urmează o perioadă grea, trebuie să..."

Author: B.H.
Actualizat: 12 mai 2020, 09:36

Starea de urgență va expira pe data de 15 mai, iar înainte ca acest lucru să se întâmple, Marcel Vela a dorit să le transmită un mesaj tuturor românilor.

Prin intermediul unei declarații de presă, Marcel Vela a anunțat ordonanța de urgență cu numărul 11, iar după ce a anunțat schimbările apărute, ministrul Afacerilor Interne le-a transmis un mesaj tuturor românilor.

Marcel Vela a făcut un rezumat al perioadei ce a trecut, mulțumindu-le românilor pentru eforturile depuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Citeste si: Ce riscă cei care nu poartă masca de protecție după 15 mai? Ludovic Orban: "Cu siguranţă va exista..."

Mesajul lui Marcel Vela înainte de ridicarea stării de urgență: "Urmează o perioadă grea, trebuie să..."

Ministrul Afacerilor Interne a atras atenția că deși starea de urgență va expira, iar unele restricții vor fi relaxate, pericolul nu a trecut și este nevoie ca oamenii să fie în continuare responsabili. Ministrul de Interne a precizat că perioada ce urmează nu va fi una ușoară și ca va fi nevoie de eforturi suplimentare pentru ca situația să fie ținută sub control.

Citeste si: Ministrul Marcel Vela a anunțat Ordonanța militară 11! Ce prevede

"Aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru efortul pe care l-ați făcut, ca în aceste două luni de zile să fim responsabili, prevăzători și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă. Știu că nu a fost ușor, știu că ați răbdat și că ați depus eforturi pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pe cei dragi și de a avea grijă de cei din jurul dumneavoastră.

Trebuie acum să transmitem un gând pios și condoleanțe celor care au pierdut pe cei dragi. Dar în același timp trebuie să ne bucurăm că mulți români sunt astăzi printre noi și se bucură de viață datorită dumneavoastră.

Fiecare ați fost un erou, fie că ați fost medici în prima linie și ați salvat oameni, fie că ați fost în forțele de ordine și ați protejat cetățenii și bunurile, fie că ați suferit în zone de carantină sau ați stat în izolare, fie că ați lucrat într-o brutărie și ați frământat pâinea cea de toate zilele, sau ați condus un autobuz de transport public, ori ați trudit la locul de muncă.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Fiecare dintre dumneavoastră sunteți un erou și împreună am reușit ca România să fie astăzi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul Uniunii Europene, comparativ cu alte state care au pornit de la același nivel cu noi, la sfârșitul lunii februarie.

Urmează o perioadă grea, trebuie să o gestionăm la fel de atenți, pentru că este păcat să stricăm ceea ce am realizat în aceste două luni.

Eroi ați fost și dumneavoastră bunicii și părinții, care ați stat acasă și ați explicat copiiilor și nepoților dumneavoastră de ce trebuie să stea, să se păzească de o boală necunoscută, să nu se bucure de soare sau să nu meargă în vacanța de 1 Mai la mare. Sau unii dintre dumneavoastră ați suferit nemergând la biserică sau în alte locuri în care vă simțeați bine și vă bucurați de cei din jurul dumneavoastră.

Toate aceste eforturi trebuie să le analizăm să le cântărim și să decidem împreună că trebuie să fim extrem de vigilenți, extrem de responsabili și în continuare, pentru că acest virus nu ia pauză, nu se odihnește și nici nu intră în vacanță.

Mă bazez pe efortul fiecăruia dintre dumneavoastră că în continuare vom avea grijă de sănătatea celor dragi și de sănătatea tuturor.

Lovitura cea mai mare pentru familia lui Emi Pian. Manelistii sunt socati

Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României. Vă mulțumesc tuturor pentru acest lucru, pentru efort, pentru dăruire și patriotism.

Dumnezeu să binecuvânteze România! Multă, multă sănătate!", a transmis Marcel Vela.

Citeste si: Zece mituri despre COVID-19. Răspunsurile lui Alexandru Rafila

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies