Ministrul Marcel Vela a anunțat Ordonanța militară 11! Ce prevede

,

Ministrul Vela a anunțat, luni seară, prevederile Ordonanței Militare 11, între care a fost inclusă și ridicarea carantinei pentru orașul Țăndărei din județul Ialomița, unul dintre cele mai mari focare din țară.

Vela a spus că fiecare dintre românii care au respectat măsurile ordonanțelor sau au luptat în linia întâi a fost un erou în perioada stării de urgență, relatează G4Media.

Ministrul de Interne a făcut apel la solidaritate și transmis că urmează ”o perioadă grea”, în care măsurile de distanțare socială trebuie respectate cu strictețe în continuare pentru a evita o escaladare a numărului de infectări:

”Astăzi am emis Ordonanța 11.

Primul punct este legat de suspendarea zborurilor către Spania și din Spania. Este continuarea suspendării, valabilă până în 14 mai inclusiv. Al doilea punct este exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare pentru personalul navigant, fluvial și maritim, care vine din porturi sau țări catalogate ca zone roșii sau galbene în ipoteza în care acest personal navigant nu prezintă simptome COVID-19 și se încadrează în măsurile anterioare nu este obligat să intre în izolare. Această măsură este sinonimă cu cea adoptată pentru piloți și echipajele aeronavelor sau pentru șoferii camioanelor care transportă marfă. O altă decizie luată astăzi care a fost luat astăzi este aprobarea solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a ridica măsura de carantinare pentru Țăndărei (…) Fiecare dintre voi a fost un erou în această perioadă. Eroi ați fost și dumneavoastră, bunicii și copiii, sau cei care nu au mers în vacanțe, nu au ieșit la soare sau ați suferit că nu ați mers la biserică”, a declarat ministrul Vela luni seară.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Studenții  se revoltă după ce a fost eliminat examenul de admitere: „Înainte se voia calitate, nu cantitate”

Datoriile sufocă afacerile: Peste 4.200 de societăți comerciale şi PFA au intrat în insolvenţă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Sarbatoare 12 mai: ce sarbatoresc romanii pe 12 mai

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies