Lovitură de grație pentru toți românii! Ce se va întâmpla cu prețurile energiei electrice de la 1 noiembrie

,
preturi mari

Se vor dubla prețurile energiei electrice de la 1 noiembrie

[Sursa foto: PixaBay]

În timpul Congresului PNL, în care s-a ales președintele de către liberali, fabricile au primit notificări cum că prețurile la energie electrică se vor dubla, conform spuselor directorului general Terapia Cluj, Dragoș Damian.


In articol:

În timpul Congresului PNL, în care s-a ales președintele de către liberali, fabricile au primit notificări cum că prețurile la energie electrică se vor dubla, conform spuselor directorului general Terapia Cluj, Dragoș Damian.

Lovitură de grație pentru toți românii! Se vor dubla prețurile energiei electrice de la 1 noiembrie

Conform spuselor directorului general Terapia Cluj,  prețul energiei electrice  ar putea crește de patru ori mai mult în 2022.

Dragoș Damian

Prețul energiei electrice ar putea crește de patru ori mai mult în 2022, conform spuselor lui Dragoș Damian

[Sursa foto: Facebook]

„Domnule Orban, domnule Cîțu, doamnelor și domnilor delegați la Congresul PNL, vineri 24 septembrie la prânz foarte multe fabrici din țară (poate toate) au primit notificare de DUBLARE a prețului la energia electrica activă.

După ce am mi-am revenit din șoc, am sunat vreo 15 directori de fabrica (din mai multe domenii) care au confirmat că toți au primit notificare de dublare a prețului – de la 1 ianuarie 2022, unii chiar de la 1 noiembrie 2021, asta însemnând puține zile în care se poate negocia. Suntem la 600-700 lei/ MWatt, dar înțelegem că în 2022 se poate ajunge și la 1000.”

, a scris Dragoș Damian pe pagina lui de Facebook.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă de la 1 noiembrie cu prețurile gazelor și energiei electrice

Directorul general Terapia Cluj a mai subliniat că ceea ce se întâmplă acum este de tot râsul, privind faptul că ”multe fabrici să fi decis cu câteva luni în urmă, când au început scumpirile, să treacă la contracte fixe la piața liberă.

”Ironia face ca multe fabrici să fi decis cu câteva luni în urmă, când au început scumpirile, să treacă de la contracte fixe la piața liberă, ascultând de autorități în loc să asculte de furnizori, care au dat atunci recomandarea corectă: -luati acum și așa, va fi mai rău-. Și o altă ironie face că unii operatori industriali să fie notificați despre creștere deși au contracte fixe pentru încă o perioadă lungă.”

, a precizat acesta, tot pe pagina sa de Facebook.

Dragoș Damian: Aceasta scumpire va genera o reactie inflationista incredibila, greu de anticipat

Unii români vor avea de plătit în plus pentru energia electrică, în timp ce companiile vor avea impact în profitul realizat”.

Citeste si: Intră în vigoare de la 1 noiembrie! Legea pe care o aștepta toată România a fost votată în Parlament

„Unii operatori vor -transfera- tarifele mai mari către clienți crescând pre țurile, dacă cererea o va permite, alți i vor avea impact în profitul realizat, ceea ce înseamnă și mai puțini bani pentru veniturile bugetare din impozit. Poate că unii antreprenori vor închide, neputând absorbi o dublare de tarif. Poate că unele multinaționale vor regândi operațiunile din România, din cauza creșterilor costurilor de producție odată cu dublarea tarifului la utilități, la care se adaugă și așteptata creștere a salariului minim.”, declară Damian Dragoș.

Apel către principalul partid de guvernare

Dragoș Damian a subliniat că face ”acest apel către principalul partid aflat la guvernare, care va rămâne la guvernare, pentru că operatorii industriali nu reușesc să înțeleagă o serie de lucruri simple”

”Cum se poate dubla practic în nici șase luni prețul la energia electrica, unde sunt agențiile de control? Unii spun că a crescut cererea după pandemie, dar este imposibil ca cererea să fie mai mare decât era în 2019, când eram la sub 250 lei/ MWatt. Alții spun că suntem victima colaterală  a jocurilor est-vest. Alții spun că creșterea violentă va fi sursa pentru plata compensațiilor pentru consumatorul vulnerabil – au fost deja declarații că plata se va face din câștigurile furnizorilor care iată, le obțin prin dublarea tarifelor industriale;

Nu mai există deloc energie -Made in Romania-? Avem cărbune, apă, gaz, petrol, unde sunt, cum pot fi optimizate chiar și tranzitoriu și chiar și cerând acordul UE, până intră banii pentru Green Deal și avem trecere la energie neconvențională?

De ce atunci când eram pe contracte fixe am fost încurajați de autorități să mergem în piața liberă, unde -competiția va regla prețurile-?

Și nu în ultimul rând, unde se va ajunge? La 1000 lei/ MWatt – repet, de aproape 4 ori prețul din 2019 – putem ușor anticipa o inflație anualizată de 7-8%.”, a fost mesajul postat de Dragoș Damian pe pagina sa de Facebook.

 

Citește-ne pe
Citește și:

De ce s-au scumpit gazele în România?! Cum profită statul român de pe urma creșterii prețurilor

Ciolacu vrea restricții pentru nevaccinați: 'Eu am un drept la viață'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Românii tot mai afectați de valul de scumpiri. Previziunile specialiștilor în economie sunt sumbre

Românii vor primi ajutor de la stat pentru facturile uriașe la electricitate și la gaze. Ce condiții trebuie să îndeplinească. Florin Cîțu a făcut marele anunț

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies