Românii tot mai afectați de valul de scumpiri. Previziunile specialiștilor în economie sunt sumbre

,
Românii tot mai afectați de valul de scumpiri. Previziunile specialiștilor în economie sunt sumbre
Vine un val de scumpiri[Sursa foto: PixaBay]

Previziunile sunt sumbre pentru români. Specialiștii în economie anunță scumpiri în cascadă, care se vor suprapune peste prețurile deja crescute ale alimentelor.

Vin vremuri grele pentru români. Analiștii economici anunță scumpiri usturătoare, care se vor suprapune peste prețurile deja crescute ale alimentelor. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în ultimul an, alimentele de bază s-au scumpit cu 3%.

După scumpirile la gaze și energie, situația nu arată deloc bine, mai ales, pentru cei care trăiesc din salariul minim pe economie.

Specialiștii anunță scumpiri în cascadă

În acest an scumprile s-au înregistrat pe bandă rulantă, mai ales cele în sectorul energiei electrice, cosmetică, servicii de igenă, etc. Uleiul comestibil s-a scumpit, iar pâinea ar urma să se scumpească și ea în perioada următoare, cauza fiind canicula care a afectat culturile de grâu. De asemenea, tutunul și tigările s-au scumpit, precum și combustibilii.

Românii tot mai afectați de valul de scumpiri. Previziunile specialiștilor în economie sunt sumbre
Scumpire in cascada[Sursa foto: PixaBay]

După scumpirile care au avut loc în sectorul energiei și gazelor, analiștii economici anunță că vor avea loc și alte scumpiri la alimente.

Specialiștii au precizat că stabilitatea pe piața prețurilor nu mai există de câteva săptămâni.

”Vom vedea scumpiri care vor veni în efect de cascadă.

Impactul e mult mai mare la românii cu venituri mici, decât la cei cu venituri mari. Românii care resimt aceste creșteri de prețuri sunt cei care au salariu minim pe economie, dar și pensionarii care trăiesc de la o luna la asta cu o pensie minimă”, a declarat analistul economic Dragoș Cabat. 

Citeste si: Lovitură grea pentru români! Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

Legea consumatorului vulnerabil se aplicată de la 1 noiembrie 2021

Potrivit analiștilor economici, alimentele ar putea atinge un nivel maxim chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. Guvernanții sunt pregătiți să le sară în sprijin românilor afectați de noile scumpiri. Camera Deputaților a adoptat recent proiectul Legii Consumatorului Vulnerabil.

Românii tot mai afectați de valul de scumpiri. Previziunile specialiștilor în economie sunt sumbre
Vin vremuri grele pentru romani[Sursa foto: PixaBay]

Legea Consumatorului Vulnerabil va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2021 și va avea două componente despre care a vorbit Ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că va fi o componentă de subvenție la factură, în funcție de consumul de energie pe care și-l asumă consumatorul și un supliment care va fi acordat pe toată perioada în care consumatorul accesează surse de energie. Subvenția va fi decontată în prețul facturii.

Potrivit legii, ”consumator vulnerabil de energie, denumit în continuare consumator vulnerabil – persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare faţă de sursele de energie, necesită măsuri de protecţie socială şi servicii suplimentare pentru a-şi asigura cel puţin nevoile energetice minimale”.

Citeste si: Salariul minim ar putea CREȘTE cu 200 de lei, fără să fie impozitat de STAT. PROPUNERE din partea Patronatului IMM-urilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Lovitură grea pentru români! Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

Vinul fiert e istorie! Care e băutura pe care jumătate din români plănuiesc să o bea de Crăciun

Lovitură grea pentru români! Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

ANUNȚUL care afectează milioane de români. Se scumpesc de astăzi, 16 august

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies