Leacuri pentru mahmureală. Ce te ajută să-ți revii repede după o noapte de distracție

Autor: Catalina Giol
Actualizat: 01 oct 2022, 08:55

Băuturi alcoolice

Sursa: PixaBay

Starea de mahmureală este unul din lucrurile neplăcute care apar în urma unei nopți de distracție în combinație cu consumul excesiv de alcool. Un procent uriaș de persoane a întâmpinat măcar o dată în viață această problemă, mai ales după un eveniment mare, așa cum este Revelionul. Iată ce trebuie să consumi a doua zi după petrecere pentru a scăpa rapid de senzația de mahmureală.

Mahmureala este o stare neplăcută de rău fizic și psihic care se instalează în organism în urma consumului de băuturi alcoolice. Motivele principale pentru această stare de rău sunt lipsa consumului de apă, care duce la deshidratare, intoxicația etilică în urma consumului de alcool și efectul acestuia asupra unor organe precum ficatul, rinichii sau sistemul digestiv.

Mahmureala este o problemă cu care aproape toată lumea s-a confruntat cel puțin o dată în viață după o seară de distracție continuă în combinație cu prea multe băuturi alcoolice.

Petrecerea din noaptea dintre ani este unul dintre cele mai comune evenimente în urma cărora se poate instala senzația de mahmureală. Iată tot ce trebuie să știi despre această stare de rău și ce alimente trebuie să consumi ca să poți trece cât mai repede și ușor peste această problemă:

Cele mai eficiente leacuri pentru mahmureală

Este bine-cunoscut faptul că nu există o pastilă sau vreun medicament care să te ajute să scapi instant de senzația de rău care apare în urma consumului de alcool în exces.

Mai multe alimente și-au făcut deja o reputație în a avea efect asupra mahmurelii, însă nu toate sunt benefice cu adevărat. Printre acestea se numără zeama de varză, care mai mult deshidratează organismul decât să îl ajute să treacă peste senzația de rău, sau cafeaua care are același efect neplăcut dacă e băută în dimineața de după petrecere.

Citeste si: Mahmureala tratament. Remedii mahmureala- cum scapi de mahmureala rapid si eficient

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu toate acestea, există mai multe alimente obișnuite care, dacă sunt consumate a doua zi după petrecere, te pot ajuta să treci mai repede peste starea de rău.

Iată care sunt acestea:

  • Apa  – hidratează rapid organismul, oferindu-i acestuia elementul de care are nevoie cel mai mult;
  • Apa de cocos – este plină de vitamine, antioxidanți și electroliți care ajută organismul să treacă mai ușor peste senzația de rău;
  • Ceai verde – are efect răcoritor și hidratează și energizează organismul;
  • Ceai de ghimbir sau ceai de mentă – hidratează organismul și alungă starea de greață;
  • Spanac – are efect răcoritor și este plin de vitamine care ajută la alungarea stării de greață;
  • Roșii – conțin antioxidanți care ajută la eliminarea mahmurelii;
  • Ciorbă – gustul acrișor și conținutul de legume fac ca senzația de rău să dispară rapid;
  • Banane – conțin potasiu care ajută organismul să se regenereze mai repede după o seară de consumat băuturi alcoolice;
  • Kiwi – este plin de vitamine benefice organismului iar gustul acrișor alungă starea de greață;

Pe lângă toate aceste alimente există și alte lucruri care ajută la alungarea stării de rău cauzată de consumul în exces al băuturilor alcoolice. Printre acestea se numără activități precum plimbările în aer liber, exercițiile fizice, masajul, somnul sau o baie cu sare de mare. Dacă mahmureala nu dă semne de dispariție nici după acestea puteți apela la câteva medicamente în cantități mici. Cele mai eficiente sunt aspirina, ibuprofenul, pastilele pentru dureri de cap, pastilele pentru greață sau vitaminele.

De ce apare mahmureala

Mahmureala se manifestă prin mai multe simptome care diferă de la o persoană la alta. Cele mai comune sunt greața, indigestia, durerile de cap, durerile musculare, durerile de stomac, amețeala, sensibilitatea la lumină, slăbiciunea musculară și oboseala exagerată.

Citeste si: E ultima nebunie: oamenii care isi dau cu vodka pe haine! Pare o prostie dar, de fapt, efectul e genial!

Motivul principal pentru care apare mahmureala este deshidratarea organismului în urma consumului excesiv de băuturi alcoolice. Alcoolul are un efect diuretic puternic, iar prin procesul de urinare organismul elimină atât apă, cât și o multitudine de alte substanțe minerale. Prima consecință a deshidratării este apariția migrenelor, urmată la scurt timp de senzația de greață și stare de rău a organismului. Astfel, cel mai bun mod de a evita senzația de mahmureală în urma unei seri de distracție și alcool este să consumi câte un pahar de apă între cele de băutură.

Cum se poate preveni mahmureala?

Chiar dacă mahmureala este o stare prin care majoritatea persoanelor a trecut cel puțin o dată în viață, există câteva lucruri pe care oamenii le pot face pentru a preveni această senzație de rău în urma consumului de alcool. Iată ce trebuie să faci înainte și în timpul petrecerii pentru a nu-ți fi rău ziua următoare:

  • Bea apă! Organismul se deshidratează foarte mult în timpul procesului de consumare al alcoolului, așa că bea niște apă între paharele de băutură pentru a evita starea de rău;
  • Nu consuma alcool în exces! Cu cât consumi mai mult alcool cu atât senzația de greață va fi mai puternică și mai greu de eliminat;
  • Mănâncă! Dacă îți dorești să ai o seară de distracție fără a fii mahmur a doua zi mănâncă ceva înainte de a te apuca de băut și ciugulește câte ceva la petrecere;
  • Nu combina băuturile! Cu cât consumi mai multe băuturi alcoolice diferite cu atât mai puternică va fi mahmureala a doua zi. Astfel, încearcă să consumi cât mai puține băuturi la petrecerea la care te afli și nu exagera cu cantitatea acestora;
  • Evită anumite băuturi! Câteva băuturi alcoolice sunt cunoscute pentru faptul că au un efect mai puternic asupra organismului decât altele, astfel inducând starea de mahmureală mai rapid și mai puternic. Cele mai păcătoase băuturi sunt cele de culoare închisă, de exemplu whiskey-ul sau vinul roșu.

 

Sursă: adevarul.ro