Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii: „La începutul anului viitor...”

,
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis[Sursa foto: Facebook]

Klaus Iohannis a vizitat centrul organizat la Romexpo unde românii vor putea face vaccinul anti-Covid-19, iar cu această ocazie, șeful statului a făcut o serie de precizări în legătură cu campania de vaccinare.


In articol:

Autoritățile din România au anunțat că fac pregătiri, astfel încât campania de vaccinare să se desfășoare perfect. Klaus Iohannis a precizat că oamenii vor fi informați în legătură cu vaccinarea anti-Covid-19 în perioada următoare, astfel încât să nu existe neclarități.

Când ar putea ajunge vaccinul anti-Covid-19 în România?

După vizita de la centrul organizat la Romexpo unde românii vor fi imunizați împotriva noului coronavirus, președintele Klaus Iohannis a dat câteva detalii referitoare la campania de vaccinare. Șeful statului a precizat că prima tranșă de vaccin, mai exact aproximativ un milion de doze, ar putea să ajungă în țară la începutul anului viitor.

Personalul din sistemul medical și persoanele care se află în grupele de risc vor fi primele care vor beneficia de vaccin.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate și vom scăpa de restricții? Vești bune din partea autorităților: „Undeva după mijlocul...”

Președintele României consideră că vaccinul anti-Covid-19 este primul pas spre întoarcerea la normalitate
Președintele României consideră că vaccinul anti-Covid-19 este primul pas spre întoarcerea la normalitate[Sursa foto: unsplash]

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că vaccinarea este voluntară, sigură și eficientă, astfel că oamenii nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare în legătură cu acest aspect. 

”Astăzi a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni de zile.

Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită, iar strategia este una foarte bine lucrată.  Această strategie prevede pașii care se vor face și foarte multe detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate pe larg mâine, la Guvern. În săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general și pentru publicul specializat. 

Foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin cu un număr de aproximativ un milion de doze.

În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă. Vaccinarea se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure, eficiente.

Deja echipa care se ocupă de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești. Intenția de vaccinare este la un grad foarte mare.  Deja

persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este posibil ca până în vară să terminăm această prima campanie de vaccinare.”,   a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Citeste si: O româncă ce s-a vaccinat contra Covid 19 rupe tăcerea! Cum se simte după vaccin

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vaccinul anti-Covid-19 va fi obligatoriu în România? Anunțul făcut de autorități: „Vaccinarea va fi gratuită şi...”

Prima hotărâre definitivă la ÎCCJ împotriva restricțiilor: Închiderea sălilor de fitness din luna martie, anulată

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid-19 după ce va fi adus în România? Anunțul autorităților

Țara în care vaccinul împotriva COVID-19 va fi gratuit, dar nu obligatoriu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies