Când vom reveni la normalitate și vom scăpa de restricții? Vești bune din partea autorităților: „Undeva după mijlocul...”

,
Autoritățile spun că vaccinul anti-Covid-19 ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus în România
Autoritățile spun că vaccinul anti-Covid-19 ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus în România[Sursa foto: pexels]

Autoritățile din România au început pregătirile pentru campania de vaccinare anti-Covid-19, iar coordonatorul acesteia, Valeriu Gheorghiță, a precizat când ar putea scăpa România de noul coronavirus.


In articol:

Specialiștii în domeniul sănătății sunt de părere că, în momentul în care 60-70% din populație va fi vaccinată împotriva noului coronavirus, atunci România va putea renunța la restricții și viața s-ar putea apropia cât mai mult de normal.

Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus în România?

Autoritățile sunt încrezătoare că vaccinul anti-Covid-19, alături de respectarea regulilor de igienă, vor pune capăt pandemiei de coronavirus în România. Întrebat când ar putea reveni românii la o viață normală, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla după ce mai bine de jumătate din populație se va vaccina împotriva noului coronavirus. Din primele informații, se pare că acest lucru s-ar putea întâmpla până la mijlocul verii lui 2021 sau începutul toamnei.

Citeste si: Ne vom confrunta cu o nouă pandemie? Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: „O experienţă similară sau mai gravă!”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România[Sursa foto: Facebook]

Vaccinarea cât mai multor persoane este soluția autorităților pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate, lucru care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus atât în România, cât și în lume.

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei. Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate. Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze. Acest lucru ne asigură vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă ce avem ca personal în asistența socială, 3.500 de angajați. Mai avem și persoanele rezidente în aceste centre, 15.000.”

, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Digi24.

Citeste si: Rafila are soluția pentru rezolvarea pandemiei de Covid-19 în România: "Nu e complicat"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Se dau 500 de euro pentru cei care se testează pentru COVID-19 și sunt pozitivi. Unde a fost luată decizia?

Avorturile pot fi reluate în Texas: Un judecător a blocat aplicarea unei interdicţii vechi de aproape un secol

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunț important: „După 15 decembrie...” Ce s-ar putea întâmpla după jumătatea lunii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies