Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022: Kamila Valieva, premieră în patinajul feminin la 15 ani! Devine prima patinatoare care realizează o cvadruplă la Jocurile Olimpice!

Author: Andrei Ionescu

Kamila Valieva la Jocurile Olimpice 2022 din Beijing

Sursa: Facebook Kamila Valieva

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a devenit prima patinatoare din istorie care reușește o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice.

Kamila Valieva a uimit pe toată lumea cu programul liber din proba feminină de patinaj de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.  În vârstă de doar 15 ani, Kamila Valieva a intrat în istorie după ce a efectuat o săritură cvadruplă la JO 2022 Beijing. De altfel, a avut două sărituri cvadruple în program.

Valieva a executat cu succes un Salchow cvadruplu, apoi a încercat un toeloop cvadruplu, săritură pe care nu a mai reușit-o, căzând.

A mai efectuat, cu succes, printre alte sărituri, un triplu axel. Programul ei a fost impresionant, iar rusoaica a câștigat fără emoții medalia de aur.

Ea a obținut un punctaj de 178,92, cu peste 30 de puncte în fața japonezei Kaori Sakamoto, care a ocupat locul al doilea. Este a doua medalie obținută de Rusia la aceste Jocuri Olimpice de iarnă. Sportivii ruși evoluează la Jocurile Olimpice 2022 din Beijing sub drapel neutru din cauza sancțiunilor pentru dopaj.

Ei sunt trecuți ca aparținând Comitetului Olimpic Rus la această ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă.

„A fost copleșitor. Am fost foarte emoționată, dar mă bucur că am reușit să îmi execut bine toate elementele”, a declarat Valieva după programul liber, realizat pe muzica din „Bolero” de Ravel. „Să performez cu o astfel de echipă înseamnă totul. Cu toții am făcut o treabă foarte bună.

Sunt foarte mândră de echipa mea”, a adăugat patinatoarea de doar 15 ani, citată de CNN.

Până acum, Kamila Valieva este neînvinsă în concursurile de seniori de la patinaj.

Citeste si: Elisabeta Lipă, dezvăluiri inedite în platoul Teo Show! Iată ce răspunsuri a dat celebra sportivă celor mai incomode întrebări!

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Putin, întâlnire cu Xi Jinping la Beijing

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întâlnire la Beijing cu omologul său chinez, Xi Jinping. Putin a participat și la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2022 din Beijing.

În cadrul întrevederii, Vladimir Putin și Xi Jinping au discutat despre securitate, în contextul recentelor tensiuni dintre Rusia și Ucraina. Cei doi șefi de stat par să aibă o viziune comună în privința acestui aspect. 

De altfel, Vladimir Putin a vorbit în termeni elogioși despre relația dintre Rusia și China.

Orhan din serialul Totul pentru familia mea a întâmpinat noul an cu o decizie neașteptată! Celebrul actor Cüneyt Mete a dezvăluit ce va face anul acesta pentru a se menține în formă, după problemele de sănătate suferite!

”În ceea ce priveşte relaţiile noastre bilaterale, ele au progresat într-un spirit de prietenie, de parteneriat strategic. Ele au dobândit un caracter cu adevărat fără precedent” , a declarat Vladimir Putin la începutul întâlnirii sale cu Xi Jinping, potrivit  news.ro.

Putin a salutat acest ”exemplu de relaţie demnă, în care unul îl ajută şi susţine în dezvoltarea sa pe celălalt”.

Citeste si: Jocurile Olimpice de Iarnă 2022, de la Beijing: Vladimir Putin va participa la ceremonia de deschidere! I-a cerut președintele Chinei să nu atace Ucraina până la JO?

 

Taguri:

Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies