Jocurile Olimpice de Iarnă 2022, de la Beijing: Vladimir Putin va participa la ceremonia de deschidere! I-a cerut președintele Chinei să nu atace Ucraina până la JO?

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 02 nov 2022, 06:00

Vladimir Putin

Sursa: Facebook Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va fi prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022 de la Beijing.

Prezența lui Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022 de la Beijing a fost confirmată de către preşedintele Comitetului Olimpic Rus (COR), Stanislav Pozdniakov.

"Boicotarea Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980 şi Los Angeles în 1984 sunt poveşti foarte triste, ceva recunoscut acum chiar şi de cei care au organizat acţiunile", a declarat Pozdniakov într-un interviu ținut la Comitetul Olimpic Rus, potrivit digi24.ro.

Pozdniakov a calificat drept o "prostie" boicotul anunțat de mai multe țări împotriva Chinei. Printre cele care au anunțat un boicot diplomatic se numără Statele Unite și Marea Britanie. 

"În ceea ce priveşte boicotul diplomatic anunţat de mai multe ţări împotriva Chinei, din punct de vedere sportiv nu are nicio importanţă", a spus Pozdniakov. 

Măsura boicotului diplomatic a fost luată de către mai multe state, printre care SUA și Marea Britanie pentru abuzurile comise împotriva drepturilor omului în regiunea Xinjiang și nu numai.

China a fost, recent, implicată într-un scandal și legat de tenismena chineză Peng Shuai. Aceasta a declarat că ar fi fost abuzată în trecut de Zhang Gaoli, fost vicepremier al Chinei până în 2018. 

După declarația respectivă, Peng Shuai ar fi "dispărut" de pe rețelele de socializare. „Am îndoieli serioase că aceasta (n.r.: Peng Shuai) ar fi liberă, în siguranță și nu supusă cenzurii, constrângerii și intimidării”, declara Steve Simon, directorul executiv al WTA.

Citeste si: Conflictul Rusia-Ucraina- Imagine înspăimântătoare: Cum arată tancurile ruse de la granița ucraineană FOTO

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 de la Beijing: Vladimir Putin, prezent la ceremonia de deschidere

China a negat că președintele Xi Jinping i-ar fi cerut lui Vladimir Putin să nu atace Ucraina înainte sau în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022 de la Beijing. Astfel de informații au apărut anterior în presă.

Este binecunoscută relația diplomatică foarte bună pe care Rusia o are cu China, iar Reuters  informează că Putin și Xi Jinping vor discuta pe larg despre conflictul dintre Rusia și Ucraina și despre securitatea Europei în timpul vizitei pe care președintele rus o va face în China pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Un general ucrainean a avansat o posibilă dată pentru o invazie a Rusiei în Ucraina, aceasta fiind 20 februarie 2022. Generalul ucrainean Oleksandr Pavliuk, comandantul Operațiunii Forțelor Comunale (JFO) ale Ucrainei din Donbass, a avansat această dată luând în calcul că Putin nu ar vrea să ia o astfel de decizie în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

LIVE UPDATE Ziua 319 de război în Ucraina. O persoană a fost ucisă în urma atacului asupra unei centrale din regiunea Donețk

„Printre diverse scenarii, 20 februarie este marcată ca o potențială dată de începere a invaziei. Atunci se termină Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar președintele Putin e dornic să-i atragă pe chinezi de partea sa. De aceea ar putea să nu vrea să păteze evenimentul. De asemenea, momentul marchează sfârșitul exercițiilor comune ruso – belaruse, de la granița cu Ucraina”, a spus generalul Oleksandr Pavliuk într-un interviu pentru The Times.  „Este o dată care ne îngrijorează”, a subliniat generalul ucrainean. 

Rusia a negat constant că ar vrea să invadeze Ucraina, dar circa 130.000 de soldați ruși sunt masați la granița cu Ucraina, iar Kremlinul a trimis acolo numeroase echipamente militare, printre care și tancuri.

Citeste si: Ucraina trebuie ”să se pregătească de impact” Discuția telefonică dintre Joe Biden și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies