Izvorul Tamaduirii, rugaciune catre Maica Domnului

,

Izvorul Tămăduirii este sărbătoarea prăznuită de către Biserica Ortodoxă anual, în prima vineri după Paști.


In articol:

În fiecare an, ziua de vineri din Săptămâna Luminată este închinată Maici Domnului, cea care este izvorul tămăduitor al bolilor sufletești și trupești. „Bucură-te, izvorul cel neîntinat și purtător de viață!", respectiv „Bucură-te, crin preacurat și de Dumnezeu primitor!".

Dacă vrei să-ți meargă bine și să te ferești de necazuri, rostește această rugăciune puternică, care trebuie spusă dimineața.

"Izvorăşte-mi acum, Izvorule, Fecioară de Dumnezeu Născă­toare, dându-mi darul cuvântu­lui, ca să laud izvorul tău, care izvorăşte viaţă şi har credincioşilor; că tu ai izvorât pe Cuvântul Cel într-un ipostas.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!

Locaş de tămăduire mai presus de fire se arată tuturor biserica ta cea sfântă, Fecioară! Că din moarte vădită ridică lămurit pe credincioşii care aleargă la dânsa şi izvorăşte tuturor mângâierea cea din belşug.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!

Din ceruri reverşi nouă daruri fără împuţinare, ceea ce eşti cu adevărat una; căci pe cel orb îl faci să vadă lumina, prin tina cea nouă, strigând tu de sus către Leon, mai presus de gând.

Stih: Hristos a Înviat din morţi!

Bucură-te, Mărie, bucură-te, ceea ce eşti lauda de obşte şi cin­stită a neamului omenesc! Că Ziditorul tuturor peste tine S-a pogorât vădit, ca o picătură, arătându-te izvor nemuritor, dumnezeiască Mireasă."

Citeste si: Sarbatoare mare pentru credinciosi: Izvorul Tamaduirii. Ce nu ai voie sa faci

Citeste si: Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o tuturor preoților

Citeste si: Rugăciune făcătoare de minuni. De câte ori să o rostești pe zi

 

 

Citește și:

Coronavirus Romania - Medic infectionist: "Este dramatic sa vezi 10-12 salvari una dupa alta. Este trist, socant"

DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Orban, despre legea care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie: "Suntem intr-o evaluare a situatiei economice"

Reactia profesorului Streinu-Cercel dupa ce a fost demis: "Am fost tinta unor atacuri fara precedent"

Ce filme și seriale noi apar în luna noiembrie pe Netflix


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies