Orban, despre legea care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie: "Suntem intr-o evaluare a situatiei economice"

Primul ministru Ludovic Orban a vorbit despre evaluarile care se fac in scopul deciziei pentru aplicarea legii care prevede majorarea punctului de pensie la 1 septembrie.


In articol:

Primul ministru Ludovic Orban afirmă că o decizie legată de aplicarea legii care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie va fi luată în urma unei evaluări a resurselor bugetare şi atunci când autorităţile vor avea "o imagine completă” a situaţiei economice.

"Suntem într-o evaluare a situaţiei economice, într-o evaluare a resurselor bugetare pe care le vom avea la dispoziţie şi în mod clar vom lua o decizie când vom avea o imagine completă, pe măsură ce ne vom apropia de momentul respectiv”, a declarat Orban, joi seară, într-o emisiune la B1 Tv, întrebat dacă se menţine aplicarea legii care prevede majorarea punctului de pensie.

Acesta a precizat că Guvernul ia în calcul mai multe variante privind surse de finanţare a economiei, de la împrumuturi la instituţii financiare internaţionale până la lansarea de titluri de stat sau accesarea de fonduri puse la dispoziţie ţărilor membre de către Uniunea Europeană.

"Când o să avem o imagine completă vom putea finaliza acest plan de relansare economică”, a adăugat primul ministru.

Citeste si: Cand vor fi alegerile locale? Orban: "Cu cat mai repede, cu atat mai bine"

Citeste si: Anuntul oficial al lui Ludovic Orban: cum vom putea circula pe strada din 15 mai

Citeste si: Orban il acuza de "lipsa de responsabilitate" pe doctorul Streinu Cercel: "Informatiile au generat extrem de multa teama si suferinta in randul parintilor si bunicilor nostri"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate