Cand vor fi alegerile locale? Orban: "Cu cat mai repede, cu atat mai bine"

,

Primul ministru Ludovic Orban susţine că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, dacă un prim val al epidemiei se va stinge la începutul lunii iulie.

În ceea ce priveşte scrutinul pentru Parlamentul naţional, Orban spune că s-ar putea asigura "o prezenţă la vot semnificativă” prin introducerea votului prin corespondenţă în ţară sau a votului electronic "bine securizat”.

"Am şi prezentat public care e punctul meu de vedere astăzi, sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic” a afirmat Orban, joi seară, la B1 Tv.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Orban vorbeşte despre posibilitatea introducerii votului prin corespondenţă inclusiv în ţară sau a votului electronic "bine securizat”, modalităţi de vot care ar asigura o prezenţă la vot "semnificativă”.

"Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Ca asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a adăugat prim-ministrul.

Citeste si: Autoritatile sunt in alerta: s-a descoperit un nou focar de infectie cu coronavirus in Romania! Ce zona este afectata

Citeste si: Anuntul oficial al lui Ludovic Orban: cum vom putea circula pe strada din 15 mai

Citeste si: Klaus Iohannis: "După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să..." Ce anunț a făcut președintele?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ramona, dezvăluiri picante. Cătălin ar fi încercat să o sărute: "Mă enervează că nu vrea să își asume!" Ce se întâmplă între ei?

Giganții de pe Wall Street se tem de Joe Biden: vor avea 4 ani mult mai dificili

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Se încing spiritele la "Puterea Dragostei". Cătălin și Gabriel, la un pas de bătaie: "Hai afară!". Urmărește o ediție incendiară "Puterea...

Andreea Oprică și Livian, mai apropiați ca niciodată. Bianca a reacționat imediat: "Cred că m-am ferit de Ella și..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies